Анонс на плейофите в Шампионска лига - срещите във вторник


FUTBOL-TV

Анонс на плейофите в Шампионска лига - срещите във вторник

Ред Бул Залцбург - Малмьо
Стадион: "Ред Бул Арена", Залцбург
Дата: 19.08.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Залцбург посреща лидера в шведското първенство Малмьо и ще се опита да направи всичко възможно, за да си осигури добър резултат преди реванша следващата седмица.

Австрийският отбор привлече вниманието през миналия сезон в Лига Европа, а също така спечели вътрешното първенство с 18 точки пред втория Рапид Виена и голова разлика +75. Залцбург достигна дотук след като в миналия квалификационен кръг от Шампионска лига преодоля Карабах с общ резултат 3:2. Първата среща в Баку завърши с изненадваща победа 2:1 за домакините, но в Залцбург австрийците решиха всичко още през първото полувреме, когато Хинтерегер оформи дубъл.

Малмьо по много труден начин достигна до този етап в най-силния клубен турнир в Европа. Във втория кръг на състезанието шведите отстраниха латвийския Вентспилс след нулево равенство у дома и минимална победа от 1:0 в Латвия. Още по-драматично се развиха нещата в противопоставянето със Спарта. Първото полувреме в чешката столица завърши при 2:1 за Малмьо, но след почивката груби грешки от защитата позволиха на домакините да вкарат три гола за крайното 4:2. Реваншът в Швеция бе спечелен с 2:0 от Малмьо, но трябва да кажем, че Спарта имаше своите положения за гол и само грешки в завършващата част на атаката не позволиха на чехите да постигнат благоприятен резултат.

Фаворит в утрешната среща, а и в целия сблъсък е Залцбург, който притежава по-качествен и обигран състав, освен това Малмьо има проблеми по отношение на защитата си, а това не изглежда добре срещу отбор, който през миналия сезон вкара 110 гола в 36 мача.

Прогноза за: Залцбург - Малмьо 2:0

ФК Копенхаген - Байер Леверкузен
Стадион: "Паркен", Копенхаген
Дата: 19.08.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)

Копенхаген завърши втори през миналия сезон в шампионата на Дания и придоби прави да участва в квалификациите за Шампионска лига през тази година. За лошо или добро, отборът от датската столица получи за съперник силния Днепър. Заради сложната политическа обстановка в Украйна мачът се игра в Киев и там гостите удържаха нулевото равенство. Реваншът премина под превъзходството на Копенхаген, който постигна комфортна победа с 2:0 и така се класира за четвъртия квалификационен кръг в турнира.

Байер Леверкузен успя да завърши на четвърто място през миналогодишния сезон в Бундеслигата, на точка пред Волфсбург, което се оказа достатъчно за "аспирините" да бъдат на два мача от групите на Шампионска лига през тази година. Не е много ясно как ще изглежда Байер през тази кампания, но през лятото леверкузенци постигнаха 7 победи в 9-те си приятелски мача, включително успехи над Лиеж, Локомотив Москва и Саутхемптън.

Очакванията за интересен мач. Домакините трябва да получат нещо от срещата, за да запазят живи шансовете си, но съперник е Байер, а датчаните нямат победа в последните си 8 мача срещу немски отбор. Без съмнение "аспирините" разполагат с по-качествен тим, като единствената интрига идва от факта, че леверкузенци все още не са стартирали в шампионата на Бундеслигата и може би играчите на немския отбор няма да бъдат в напълно добра кондиция в първия си официален мач от сезона (изключваме срещата от Купата на Германия през уикенда)

Прогноза за: Копенхаген - Байер 1:1

Бешикташ - Арсенал
Стадион: "Ататюрк", Истанбул
Дата: 19.08.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

Ако Бешикташ изобщо има някакъв шанс да отстрани Арсенал, то това е срещата у дома. Арсенал може би има психологическото предимство, след като ще търси да елиминира именно турците за втора поредна година.

"Артилеристите" започнаха с победа кампанията в локалната Висша лига срещу Кристъл Палас. Тимът ще трябва да изглади някои от проблемите си в процеса на сезона, както се видя от този мач.

Срещата ще е благоприятна за Бешикташ и от друга гледна точка - Арсенал има мач с Евертън през уикенда и Арсен Венгер ще го има предвид при определянето на групата си. Гибс, Уолкът, Гнабри и Оспина са контузени, а под въпрос е Мертезакер за англичаните.

Ключовият Атиба Хътчисън е под въпрос за домакините, а това означава, че може Сердар Куртулус да започне. Демба Ба ще води атаката след хеттрика в миналия кръг срещу Фейенорд (5:2 агрегат).

Домакинските привърженици ще направят атмосферата тежка за Арсенал, но качеството е на страната на гостите. Дълбочината в състава трябва да е достатъчна за победа.

Прогноза: Бешикташ - Арсенал 1:2

Наполи - Атлетик Билбао
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 19.08.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Най-високопрофилната среща от плейофната фаза на Шампионска лига изпраща Атлетик Билбао на гости на Рафаел Бенитес и Наполи. Определено между тези два отбора няма изразен фаворит, а и двете постройки разполагат с прекрасна атакуваща линия, и вероятно ни очаква зрелище.

Мичу може да дебютира за Наполи в първа официална среща, макар че ако Гонзало Игуаин е във форма, може би именно той ще е титуляр. Игуаин получи почивка след Световната купа, затова вероятно няма достатъчно високи фитнес нива за игра. Говори се, че Бенитес може да предпочете и отбрана от 3 човека този сезон, но това би било рисково с оглед обиграването на 4-човека цялата предишна кампания.

Атлетик Билбао ще започне живота си без Андер Ерера, който премина в Манчестър Юнайтед. Очаква се той да бъде заменен от Икер Муниаин, който да организира играта зад Аритс Адурис.

Домакините определено няма да искат да допуснат гол, затова може би по начало ще видим дефанзивен подход от Бенитес. Все пак се очаква класата в атака от двете страни да окаже своето влияние.

Прогноза: Наполи - Атлетик Билбао 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190