Реал ще спечели битката с Атлетико - финал на ШЛ


И. Ангелов

Реал ще спечели битката с Атлетико - финал на ШЛ

Реал Мадрид - Атлетико Мадрид
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 24.05.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

МОТИВАЦИЯ

Реал Мадрид прегази всичко по пътя си до финала на Шампионска лига. Този отбор преодоля Байерн Мюнхен с 5:0 общ резултат и сега гледа към "Ла Десима", или десетата си титла в най-комерсиалното състезание във футбола. Насреща обаче е шампионът от Ла Лига, който завърши 3 пункта пред Реал в битката за локалната титла на Испания. Карло Анчелоти ще се надява на историческа победа и на "домакинска" подкрепа за суперзвездата си Кристиано Роналдо.

ПЛЮСОВЕ И МИНУСИ

"Белия балет" обаче ще има проблеми в средата с отсъствието на Шаби Алонсо, след като ветеранът глупаво си изкара жълт картон в предната среща на Мадрид и получи наказание. Предстои да видим дали Асие Йяраменди има нужното за негов заместник.

Атлетико получава добри новини със завръщането на капитана Габи за финала. Той пропусна впечатляващата победа с 3:1 над Челси в Лондон миналия месец, но със сигурност ще започне тук. 

Равносилен минус за този състав обаче ще е липсата на Диего Коста. Той вкара 8 гола в 8-те си мача с Атлетико до тук в Шампионска лига, но проблем в бедрото го изкара рано от последния мач за сезона в Ла Лига - срещу Барселона (1:1). 

СЪСТАВИ 

За Мадрид под въпрос остават още Карим Бензема, Диего Лопес и Алваро Мората, но по последна информация и тримата ще са в състава за срещата. Само Хесе е контузен в състава на Реал. Състоянието на Коста се наблюдава буквално всяка минута за Атлетико, но ако той не успее да направи неочаквано заръщане, в атака ще видим Раул Гарсия до Давид Вия.

СТАТИСТИКА

Според статистиката везните са наклонени строго в полза на Реал:

  • Реал Мадрид е непобеден в 29 от последните 30 мача с този опонент във всички турнири.
  • Що се отнася до Шампионска лига, "белия балет" спечели последните 7 от общо 8 срещи.
  • Атлетико обаче няма загуба в 12-те си последни срещи в Шампионска лига.
  • Реал Мадрид водеше на полувремето и след края на срещите си в 5 от последните 7 мача в състезанието.

 

ЗАЯВКА ЗА ИСТОРИЯ

Момчетата на Диего Симеоне остават единствения отбор без загуба в Шампионска лига този сезон и аржентинецът ще очаква финално усилие за завършека на един сензационен сезон. Ако погледнем исторически над нещата - Атлетико спечели 4 от 5-те си финала с Реал Мадрид (всички те в Купата на краля). От друга страна обаче в мачове, различни от финали, Атлетико спечели само 2 пъти от 30 срещу Реал.

Кристиано Роналдо изглежда най-мотивиран за спечелването на десетата титла и краят на едни изключителни 12 месеца за него. Носителят на Златната топка има безпрецедентните 16 попадения в състезанието този сезон и какво още му остава освен да вдигне трофея у дома - на стадион в собствената си родина, която ще изведе като капитан скоро на Световната купа.

ПРОГНОЗА

Ако можем да кажем, че донякъде силите са изравнени откъм липсващи ключови имена в лицето на Алонсо и Коста, то на крилете на мотивацията от хилядите си привърженици, Роналдо ще може не само да подобри историческия рекорд за голове, който поставя в настоящия сезон, но и да ги зарадва с поредна титла.

 

Прогноза: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид 2:1 

 

Последни 5 изиграни срещи:

Реал Мадрид:

29 април Байерн Мюнхен - Реал Мадрид 0:4 (Шампионска лига)
04 май Реал Мадрид - Валенсия 2:2 (Примера)
07 май Валядолид - Реал Мадрид 1:1 (Примера)
11 май Селта - Реал Мадрид 2:0 (Примера)
17 май Реал Мадрид - Еспаньол 3:1 (Примера)

Атлетико Мадрид:

27 април Валенсия - Атлетико Мадрид 0:1 (Примера)
30 април Челси - Атлетико Мадрид 1:3 (Шампионска лига)
04 май Леванте - Атлетико Мадрид 2:0 (Примера)
11 май Атлетико Мадрид - Малага 1:1 (Примера)
17 май Барселона - Атлетико Мадрид 1:1 (Примера)

Досегашни срещи:
Реал Мадрид - Атлетико Мадрид

264 срещи
143 победи за Реал Мадрид
57 равенства
64 победи за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 480:340 за Реал Мадрид

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212