Галатасарай няма да се даде на Челси


И. Ангелов

Галатасарай няма да се даде на Челси

Галатасарай - Челси
Стадион: "Тюрк Телеком Арена", Истанбул
Дата: 26.02.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)

Дидие Дрогба отново ще застане редом със състава на Челси в този голям сблъсък на "Тюрк Телеком Арена". На раздяла със стария си отбор нападателят вкара победна дузпа и вдигна трофея в Шампионска лига в 2012-та, но сега ще иска да отстрани бившия работодател.

Дрогба е възпят като легенда сред феновете във Висшата лига след триумфа в Европа, след като вкара и 157 попадения в 341 мача със "сините". Успешния си период в столицата на Англия Дрогба завърши с победна дузпа срещу Байерн Мюнхен на "Алианц Арена".

Четвъртият топ-реализатор в историята на Челси обаче ще търси начин да отстрани англичаните сега и да изпрати своя нов отбор сред последните 8 в турнира. Този сезон Дрогба има 12 попадения във всички турнири, но пък Челси оглави групата си с една от най-добрите защити в състезанието.

Заедно с Манчестър Юнайтед и Атлетико Мадрид, Челси допусна само 3 гола до момента, като и в последните си 5 мача в Англия допусна само гол.

Последната победа във Висшата лига - над Евертън с 1:0 - означаваше запазване на лидерската позиция в класирането, и сега целта на Жозе Моуриньо е дубъл от трофеи. 

Роберто Манчини и неговият Галатасарай се намират на второ място в Суперлигата на Турция. Във втора група на ШЛ Манчини излезе втори след Ювентус, след драматична победа именно в турската столица. 

Манчини има мачове срещу Челси, когато бе начело на Манчестър Сити. В 9-те изиграни мача срещу този опонент той взе 6 победи, но не срещу Жозе Моуриньо. Преди тази среща тук обаче Галатасарай взе победа в дербито с Бешикташ и настроението на домакините и феновете ще е приповдигнато. 

Откъм състави, само Айдън Йълмаз е аут за Манчини, който ще заложи на най-силната си постройка. Фелипе Мело е на жълт картон от наказание.

За Моуриньо проблемите са повече. Марко ван Гинкел е контузен дълготрайно, а късни фитнес тестове ще преминат Давид Луис и Оскар. Мохамед Салах и Неманя Матич пък нямат право да се появят за Челси в състезанието.

 

Прогноза: Галатасарай - Челси 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Галатасарай:

05 февруари Токатспор - Галатасарай 0:3 (Суперлиг)
08 февруари Галатасарай - Ескишехирспор 3:0 (Суперлиг)
12 февруари Галатасарай - Анталияспор 0:0 (Купа на Турция)
17 февруари Анталияспор - Галатасарай 2:2 (Суперлиг)
22 февруари Галатасарай - Бешикташ 1:0 (Суперлиг)

Челси:

03 февруари Манчестър Сити - Челси 0:1 (Висша лига)
08 февруари Челси - Нюкасъл 3:0 (Висша лига)
11 февруари Уест Бромич - Челси 1:1 (Висша лига)
15 февруари Манчестър Сити - Челси 2:0 (ФА Къп)
22 февруари Челси - Евертън 1:0 (Висша лига)

Досегашни срещи:
Галатасарай - Челси

2 срещи
0 победи за Галатасарай
0 равенства
2 победи за Челси
Голова Разлика: 6:0 за Челси

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
182