Шалке е задължен да победи Базел


И. Ангелов

Шалке е задължен да победи Базел

Шалке 04 - Базел
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 11.12.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)

Момчетата на Йенс Келер са на точка зад своите гости преди този решителен мач в Гелзенкирхен, и те знаят, че трябва задъжлително да победят, за да се класират напред в Шампионска лига.

Тимът на Гелзенкирхен в момента заема трета позиция в Група Е и надеждите им за прогрес понесоха тежък удар в последния мач в състезанието, когато Стяуа задържа Шалке за 0:0. В контраст, Базел се покачи на втората позиция след победа над лидера Челси с 1:0 и с точка над своя опонент този отбор влиза в срещата с добро настроение.

И двата отбора математически могат да задминат Челси, който посреща Стяуа в Лондон. Базел обаче има нужда само от точка, за да си гарантира прогрес. 

Историята е строго против швейцарците, защото те имат само 3 победи в 14 мача срещу отбори от германската Бундеслига. Последната визита на Базел в Германия в Шампионска лига бе срамна, тъй като Байерн Мюнхен обърна дефицит от 1:0 в осмина-финалите в Швейцария, със 7:0 в германската столица.

Шалке успя да победи Базел в последната среща между двата тима на 1-ви октомври, когато Джулиан Дракслер вкара единственото попадение в мача. Сега Йенс Келер гледа към осмина-финали за 4-ти път в 7-те кампании на тима в ШЛ. В миналата и по-миналата година той успя да прогресира като лидер в групата си.

Проблем за Келер е наказанието на Джърмейн Джоунс поради натрупани картони, а освен това Денис Аого, Марко Хогер и Клаас-Ян Хунтелаар са контузени. Много ще се разчита сега на Джеферсон Фарфан, който вкара 5 гола в 6-те срещи откакто се завърна от дълготрайна контузия.

Базел няма проблеми в своя състав, а този отбор не е побеждаван от август месец, ако премахнем срещата с Шалке в началото на октомври. Тимът обаче понижи формата си напоследък, и в домашната лига 5 поредни кръга завършва при равен, включително тази събота при 1:1 с Грасхопърс.

 

Прогноза: Шалке 04 - Базел 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Шалке 04:

23 ноември Айнтрахт - Шалке 04 3:3 (Бундеслига)
26 ноември Стяуа Букурещ - Шалке 04 0:0 (Шампионска лига)
30 ноември Шалке 04 - Щутгарт 3:0 (Бундеслига)
03 декември Шалке 04 - Хофенхайм 1:3 (Бундеслига)
07 декември Борусия М'гладбах - Шалке 04 2:1 (Бундеслига)

Базел:

10 ноември Тюген - Базел 1:3 (Купа на Швейцария)
23 ноември Базел - Тюн 4:1 (Суперлига)
26 ноември Базел - Челси 1:0 (Шампионска лига)
01 декември Йънг Бойс - Базел 2:2 (Суперлига)
07 декември Базел - Грасхопърс 1:1 (Суперлига)

Досегашни срещи:
Шалке 04 - Базел

2 срещи
1 победа за Шалке 04
1 равенство
0 победи за Базел
Голова Разлика: 2:1 за Базел

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154