Юнайтед с много проблеми в Леверкузен


И. Ангелов

Юнайтед с много проблеми в Леверкузен

Байер Леверкузен - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Бай Арена", Леверкузен
Дата: 27.11.2013г.
Час: 21:45

"Червените дяволи" ще се борят за оставането на първо място в първа група на Шампионска лига, когато гостуват в Германия утре. Победа на Байер ще помогне на състава да прескочи своя опонент на първата позиция, а това ще е удобен момент за това поради изключително многото проблеми в състава на гостите.

Сами Хюпия ще се надява неговите момчета да продължат прекрасната домакинска форма на Леверкузен. Целта е девета поредна домакинска победа. С 10 победи в последните 13 срещи този отбор направи най-добрия си старт в Бундеслигата в историята, а преди този мач тима победи минимално Херта в локалната лига и се намира в добро настроение.

Този мач обаче бе помрачен поради контузията на най-ценния играч в тима - Сидни Сам. Сам показва невероятна форма за клуба и родината си тази година, като вкара 11 гола за сезона до момента, но само за 4 минути той бе заменен с проблем в бедрото. Неговото отсъствие не само ще е благоприятно за Юнайтед, но и ще даде шанс на Роби Крузе, който бе избран за Играч на годината в Австралия за 2013-та година.

Леверкузен е втори в групата със 7 точки от 4-те кръга и няма загуба от тази, която именно Юнайтед донесе с 4:2 в откриването на най-комерсиалното състезание. В някои от впечатляващите домакински победи в изминалите няколко сезона тук загубиха отбори като Реал Мадрид, Рома и Валенсия, ред ли е на още един скалп?

Хюпия има и още малко проблеми с липсата на Роберто Хилберт и Щефан Райнарц.

Юнайтед спечели последните си 3 сблъсъка в Байер в Шампионска лига. Любопитно е, че през сезон 2001-02 именно Леверкузен изхвърли Юнайтед от полу-финалите на турнира след повече голове на чужд терен. 

"Червените дяволи" нямат загуба в последните 10 мача във всички турнири, като след лошия старт на сезона сега се намират на 6-та позиция в Англия. Дейвид Мойс изглежда напипа своя отбор напоследък, но многото проблеми в състава позволиха на Кардиф Сити да измъкне равен в последния мач на тима във Висшата лига.

Липсващи за този мач са Рафаел, Робин ван Перси, Майкъл Карик, Дарън Флетчър, Маруан Фелаини, макар последният да е наказан, а Мойс да изрази надежди някои от другите да се появи в състава. Под въпрос той постави Шинджи Кагава, Неманя Видич и Фил Джоунс. 

Уейн Рууни вкара два пъти в последния мач с Байер, като тогава той постигна 29 гола в Шампионска лига - най-много за британски футболист в историята. Той ще се надява партньорът му в атака Ван Перси да успее да се намери в състава, макар да има проблеми с пръст на крака и със слабините.

Прогноза: Байер Леверкузен - Манчестър Юнайтед 1:1

Последни 5 изиграни срещи:

Байер Леверкузен:

26 октомври Байер Леверкузен - Аугсбург 2:1 (Бундеслига)
02 ноември Брауншвайг - Байер Леверкузен 1:0 (Бундеслига)
05 ноември Шахтьор Донецк - Байер Леверкузен 0:0 (Шампионска лига)
09 ноември Байер Леверкузен - Хамбургер 5:3 (Бундеслига)
23 ноември Херта - Байер Леверкузен 0:1 (Бундеслига)

Манчестър Юнайтед:

29 октомври Манчестър Юнайтед - Норич 4:0 (Купа на Лигата)
02 ноември Фулъм - Манчестър Юнайтед 1:3 (Висша лига)
05 ноември Реал Сосиедад - Манчестър Юнайтед 0:0 (Шампионска лига)
10 ноември Манчестър Юнайтед - Арсенал 1:0 (Висша лига)
24 ноември Кардиф - Манчестър Юнайтед 2:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:
Байер Леверкузен - Манчестър Юнайтед

5 срещи
0 победи за Байер Леверкузен
2 равенства
3 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 11:6 за Манчестър Юнайтед

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
152