Бенитес трябва да вземе само точка от Дортмунд


И. Ангелов

Бенитес трябва да вземе само точка от Дортмунд

Борусия Дортмунд - Наполи
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 26.11.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Веласко Карбайо (Испания)

Домакините трябва да победят, ако искат да запазят надеждите си за прогресиране към фазата на последните 16 отбора в Шампионска лига. Рафаел Бенитес пък ще трябва да вземе само равен и ще успее да се класира напред.

Лошата форма на Борусия напоследък ще даде самочувствие на Наполи за пътуването до Германия във вторник вечер. Дортмунд загуби последните си 3 срещи поред - а това не се бе случвало на този отбор от февруари 2010-та година. Така домакините се намират на третата позиция в Бундеслигата понастоящем.

Загубата от Арсенал с 1:0 бе последвана от поражения от Волфсбург и Байерн Мюнхен, и сега Юрген Клоп се изправя пред предизвикателството да остане в борбата за титлата на Германия и в битката в Шампионска лига. 

Капитанът на клуба Себастиан Кел и Лукаш Писчек успяха да се появят на пейката срещу Байерн, но все още този клуб страда от липса на играчи. Титулярната двойка централни бранители Невен Суботич и Матс Хумелс са дълготрайно контузени, а в момента липсват и левия бек Марсел Шмелцер и халфа Илкай Гюндоган. Суботич вероятно ще пропусне целия сезон след скъсване на връзките в коляното срещу Волфсбург, докато Хумелс скъса връзки в дясната пета с Германия наскоро.

Като реакция Клоп прибегна до свободния агент Мануел Фридрих, бивш германски национал, който напусна Байер Леверкузен в края на последния сезон и сега дебютира в загубата от Мюнхен.

Дортмунд, който се намира на трета позиция в тази група след 4 кръга, ще се надява Роберт Левандовски да прекрати головата си суша от 5 мача срещу момчетата на Рафаел Бенитес.

Последната среща между тези отбори бе победа за домакините от Наполи с 2:1, благодарение на голове от Гонзало Игуаин и Лоренцо Инсине. След победите и над Марсилия сега Наполи е в добра позиция за продължаване напред, като само точка в Германия ще е достатъчна за това. 

Наполи обаче също не демонстрира добра форма с 2 поредни загуби в Серия А. Марек Хамшик се появи като резерва в загубата от Парма с 1:0 и стана петия играч с най-много мачове за тима в историята, но само за 9 минути той се контузи и сега е аут. Камило Сунига и Джандоменико Место все още са аут с проблеми в коляното.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Наполи 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

26 октомври Шалке 04 - Борусия Дортмунд 1:3 (Бундеслига)
01 ноември Борусия Дортмунд - Щутгарт 6:1 (Бундеслига)
06 ноември Борусия Дортмунд - Арсенал 0:1 (Шампионска лига)
09 ноември Волфсбург - Борусия Дортмунд 2:1 (Бундеслига)
23 ноември Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 0:3 (Бундеслига)

Наполи:

30 октомври Фиорентина - Наполи 1:2 (Серия А)
02 ноември Наполи - Катаня 2:1 (Серия А)
06 ноември Наполи - Марсилия 3:2 (Шампионска лига)
10 ноември Ювентус - Наполи 3:0 (Серия А)
23 ноември Наполи - Парма 0:1 (Серия А)

Досегашни срещи:
Борусия Дортмунд - Наполи

1 среща
0 победи за Борусия Дортмунд
0 равенства
1 победа за Наполи
Голова Разлика: 2:1 за Наполи

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145