Зенит ще даде всичко от себе си срещу Атлетико


И. Ангелов

Зенит ще даде всичко от себе си срещу Атлетико

Зенит - Атлетико Мадрид
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 26.11.2013г.
Час: 19:00
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Момчетата на Лучано Спалети не успяха да победят в предишните си две домакинства в седма група на Шампионска лига, а сега им остава единствено победата като опция, която ще съхрани надеждите за продължаване напред в най-комерсиалния турнир.

Този мач би дал на руснаците шанс за прогрес, но това ще стане ако Порто не успее да вземе трите точки у дома, когато посреща Аустрия същата вечер. 

Само по себе си и постижението победа над Атлетико ще е нещо значимо, защото това е единственият отбор, освен Байерн Мюнхен, който все още държи перфектен рекорд в тазгодишното издание на Шампионска лига след 4 кръга. В Испания Атлетико победи Зенит с 3:1.

Домакинският рекорд на Зенит в Европа обаче е добър, без загуба в последните 6 мача в ШЛ. Този сезон обаче все още няма победа на "Петровски" след равните с Порто и Виена. Освен това руснаците имат прекрасен рекорд и срещу испански отбори - 1 загуба в 7 срещи в историята. 

Атлетико спечели двете си гостувания, макар и срещу по-слаби на хартия отбори в Шампионска лига, а що се отнася до всички състезания, Мадрид има само една загуба на гости, което е впечатляващо. 

И двата отбора се представят добре в локалните първенства. Зенит е на върха във Висшата лига на Русия дори с лошата форма, която демонстрира напоследък - без победа 3 кръга в лигата и 5 мача във всички турнири, което се оказва най-лошото представяне на състава от май месец 2006-та година.

Атлетико е на 3 точки зад лидера Барселона в Ла Лига, като не е побеждаван в 7 срещи поред във всички състезания. Настроението е високо в този състав, особено след победата над Хетафе в събота със 7:0. 

Откъм състави - за Зенит Вячеслав Малафеев е на линия за първи път в сезона след преодоляна контузия в прасеца, а за Атлетико под въпрос са Адриан Лопес и Лео Баптищао.

Прогноза: Зенит - Атлетико 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Зенит:

30 октомври Тюмен - Зенит 2:0 (Купа на Русия)
02 ноември Зенит - Амкар 1:1 (Висша лига)
06 ноември Зенит - Порто 1:1 (Шампионска лига)
10 ноември Спартак Москва - Зенит 4:2 (Висша лига)
22 ноември Зенит - Ростов 0:2 (Висша лига)

Атлетико Мадрид:

31 октомври Гранада - Атлетико Мадрид 1:2 (Примера)
03 ноември Атлетико Мадрид - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)
06 ноември Атлетико Мадрид - Аустрия Виена 4:0 (Шампионска лига)
10 ноември Виляреал - Атлетико Мадрид 1:1 (Примера)
23 ноември Атлетико Мадрид - Хетафе 7:0 (Примера)

Досегашни срещи:
Зенит - Атлетико Мадрид

1 среща
0 победи за Зенит
0 равенства
1 победа за Атлетико Мадрид
Голова Разлика: 3:1 за Атлетико Мадрид

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
135