Арсенал ще надвие и Борусия


И. Ангелов

Арсенал ще надвие и Борусия

Арсенал - Борусия Дортмунд
Стадион: "Емирейтс", Лондон
Дата: 22.10.2013г.
Час: 21:45
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Арсен Венгер посреща германска опозиция в опит да запази перфектния старт на кампанията си в Шампионска лига. Лидерът във Висшата лига на Англия приема финалистът в последната кампания на ШЛ, но гостите няма да разчитат на наказания Юрген Клоп на тъча.

Европейската кампания на артилеристите започна с победа 2:1 на гости в Марсилия, а след това и 2:0 над Наполи в Лондон. Междувременно, Дортмунд загуби в Неапол с 2:1 преди да победи класически Марсилия.

Домакините в този мач са в прекрасна форма и заслужено водят във временното класиране в най-силното първенство във футбола. В първите 8 кръга Арсенал събра 19 точки, като само загуба от Астън Вила в откриването на сезона вгорчава една перфектна картина. 

Момчетата на Клоп също впечатляват в германската Бундеслига след 7 победи и равен в първите 9 кръга. Тук единствено загуба от Борусия Мьонхенгладбах с 2:0 нарушава чудесен рекорд.

Преди 2 години тези отбори се срещнаха отново в групите на това състезание, а тогава в Германия видяхме 1:1 преди победата в Лондон с 2:1 благодарение на 2 гола от Робин ван Перси. 

Арсенал има много добър рекорд срещу германска опозиция - 9 победи и 3 загуби в последните 13 мача. Миналата година обаче Шалке победи Арсенал на "Емирейтс" с 2:0 в груповата фаза, а след това шампионът Байерн Мюнхен надделя тук с 3:1 след групите.

Дортмунд, който спечели състезанието в 1997-ма година, се завръща в града, в който загуби финал миналата година, а последната среща с английска опозиция за Борусия бе 1:1 с Ман Сити в миналогодишното издание.

Що се отнася до съставите, Арсенал приема Санти Касорла обратно в тима, след като той преодоля травма в глезена и се появи срещу Норич през уикенда. Бакари Саня също се възстанови от контузията в бедрото, получена срещу Наполи. Очаква се обаче той да получи почивка, за да се избегне възобновяване на травмата.

Дълготрайно аут за домакините са Тио Уолкът, Абу Диаби, Лукаш Подолски и Алекс Окслейд-Чембърлейн. 

За Дортмунд вратарят Роман Вайденфелер отново е на линия след наказанието си от една среща за червения картон от загубата с Наполи. Лукас Писчек и Илкай Гюндоган обаче са дълготрайно контузени. Марсел Шмелцер и Себастиан Кел не са играли от септември, макар първият да се появи на пейката в победата над Хановър в събота.

Свен Бендер и Джонас Хофман се появиха в този мач след преодоляни травми в слабините и коляното съответно, но и двамата са поставени под въпрос за този мач. Марко Ройс, който имаше проблем с глезена, игра срещу Хановер и вкара победното попадение, така че има шанс отново да е резерва и тук.

Прогноза: Арсенал - Борусия Дортмунд 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Арсенал:

25 септември Уест Бромич - Арсенал 1:1 - 3:4 сл. дузпи (Купа на Лигата)
28 септември Суонзи - Арсенал 1:2 (Висша лига)
01 октомври Арсенал - Наполи 2:0 (Шампионска лига)
06 октомври Уест Бромич - Арсенал 1:1 (Висша лига)
19 октомври Арсенал - Норич 4:1 (Висша лига)

Борусия Дортмунд:

24 септември Мюнхен 1860 - Борусия Дортмунд 0:2 сл. прод. (Купа на Германия)
28 септември Борусия Дортмунд - Фрайбург 5:0 (Бундеслига)
01 октомври Борусия Дортмунд - Марсилия 3:0 (Шампионска лига)
05 октомври Борусия М'гладбах - Борусия Дортмунд 2:0 (Бундеслига)
19 октомври Борусия Дортмунд - Хановер 96 1:0 (Бундеслига)

Досегашни срещи:

Арсенал - Борусия Дортмунд
4 срещи
2 победи за Арсенал
1 равенство
1 победа за Борусия Дортмунд
Голова Разлика: 6:4 за Арсенал

Коефициенти от bet365:
Арсенал - 2.30
Равен - 3.40
Борусия Дортмунд - 3.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166