Мойс ще заложи на най-силното в Донецк


И. Ангелов

Мойс ще заложи на най-силното в Донецк

Шахтьор Донецк - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Донбас Арена", Донецк
Дата: 02.10.2013г.
Час: 21:45

Украинските домакини от Шахтьор никога не са губили у дома от английски отбор. Дейвид Мойс вече заговори, че ще заложи на най-доброто, с което разполага, за да опита да обърне статистиката. Юнайтед ще търси да се върне отново на пътя на победата след загубата си от Уест Бромич в лигата.

Двата отбора вече спечелиха първите си срещи в Група А на Шампионска лига. Шахтьор победи Реал Сосиедад с 2:0 в Испания, а Юнайтед посрещна Леверкузен на "Олд Трафорд" и победи с 4:2.

Шахтьор победи в предишните 3 домакинства срещу английски отбори в Шампионска лига. През 2000-01 Арсенал бе победен в Донецк, като това се повтори в сезон 2010-11. Миналата година пък Челси бе победен с 2:1.

Юнайтед победи в последното си гостуване в Украйна - 4:2 над Динамо Киев през 2008-ма. 

Сега добра новина за Дейвид Мойс е лошата форма на момчетата на Мирча Луческу. В последните 5 мача в украинската лига Шахтьор победи само веднъж, а това е твърде нетипично, след като тима триумфира 4 поредни години с титлата. В момента отборът е на трето място след 10 загубени точки в 11-те кръга. Това е само точка по-малко, отколкото те загубиха в миналата кампания за цялата година.

В последния си мач Шахтьор взе точка, след като изоставаше с 2 гола от Металург Донецк. Едуардо се появи като резерва в този мач и донесе изравнителния гол 8 минути преди края.

Манчестър Юнайтед също се затруднява в новия сезон след идването на новия мениджър Дейвид Мойс. Трикратният европейски шампион взе само 7 точки от първите 6 кръга във Висшата лига, което е най-лошият старт от 1989-90. 

Мойс е под голямо напрежение в последно време, но изглеждаше сякаш той закрепи ситуацията със скорошната победа над Ливърпул в Купата на лигата. Всичко се отпуши отново след последната загуба обаче от Уест Бром, а сега шампионът е на 8 точки от върха и Арсенал в Англия.

Добра новина за Юнайтед е завръщането на Луиш Нани в състава, като единствено той бе на ниво освен Уейн Рууни в последната среща на тима. Впрочем, двата гола на Рууни срещу Леверкузен го направиха топ-реализатора в Шампионска лига от английски произход с 29 гола. Колегата му в атака пък Робин ван Перси вкара в своя 10-ти пореден сезон в Шампионска лига.

Въпрос на избор на Мойс е обаче дали той ще заложи отново на Нани по фланга. Впечатление прави желанието на шотландеца до момента да налага Ашли Йънг и Антонио Валенсия по крилата за "червените", но тази постройка до момента носи само разочарования. Време е за промени, и ако това е моментът да ги видим, то англичани имат своя шанс срещу свалил формата опонент.

Прогноза: Шахтьор Донецк - Манчестър Юнайтед 1:2

Коефициенти от bet365:
Шахтьор - 2.50
Равен - 3.40
Манчестър Юнайтед - 3.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210