Малага ще дебютира срещу Зенит без да победи


И. Ангелов

Малага ще дебютира срещу Зенит без да победи

Малага - Зенит
Стадион: "Ла Росаледа", Малага
Дата: 18.09.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)

За първи път испанския тим ще се намери сред най-добрите в Европа, но ще срещне тежка конкуренция от руския тим, който ще иска да надгради над миналогодишното си постижение да остане сред последните 16 в състезанието. 

Наставникът на Малага Масимо Пелегрини, който изведе тима си до добра победа над Леванте с 3:1 в Ла Лига в последния си мач, ще трябва да реши дали да се довери на играчите, донесли му вече 10 точки в Испания през сезона, или да даде почивка на уморените крака. Аржентинското острие Хавиер Савиола вкара за новия си тим в събота, и ще се бори с Роке Санта Круз за място.

Бразилската звезда Хълк се появи през втората част за победата на Зенит над Терек с 2:0, и мощният нападател ще иска да започне титуляр в най-комерсиалното състезание на планетата. Руснаците определено подсилиха състава си и ще търсят място извън групите.

Малага се намира в Шампионска лига за първи път в историята си, след като тима надви Панатинайкос с 2:0 след двете срещи за класирането си тук. Последния път, в който испанците бяха в европейски състезания бе през сезон 2002-03, когато тима игра в Купата на УЕФА, където стигна четвърт-финали. 

Ако Хавиер Савиола играе за тима си в турнира, това ще е появяването му с пети отбор в състезанието, след като го е правил вече с Барселона, Реал Мадрид, Монако и Бенфика.

Зенит е шампион на Русия от последната година, а в момента отново е лидер в класирането за новата кампания, като засега спечели 5 от 7-те си срещи. Новият идол в тима - Хълк, пристигна за 40 милиона евро от Порто в началото на септември. Бразилецът вкара 4 гола за "драконите" миналата година, но те бяха елиминирани в групите.

Прогноза: Малага - Зенит 1:2

Последни 5 изиграни срещи:

Малага:

22 август Малага - Панатинайкос 2:0 (Шампионска лига)
26 август Малага - Майорка 1:1 (Примера)
28 август Панатинайкос - Малага 0:0 (Шампионска лига)
01 септември Сарагоса - Малага 0:1 (Примера)
15 септември Малага - Леванте 3:1 (Примера)

Зенит:

11 август Зенит - Спартак Москва 5:0 (Висша лига)
19 август Анжи Махачкала - Зенит 1:1 (Висша лига)
25 август Зенит - Рубин Казан 1:2 (Висша лига)
31 август Мордовия - Зенит 0:3 (Висша лига)
14 септември Зенит - Терек 0:2 (Висша лига)

Досегашни срещи:

Малага - Зенит

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

Коефициенти от bet365:
Малага - 2.50
Равен - 3.25
Зенит - 2.90

Коефициенти от Offsidebet:
Малага - 2.50
Равен - 3.10
Зенит - 2.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
128