Моуриньо е обезпокоен от групата на смъртта в ШЛ


Н. Гавазов

Моуриньо е обезпокоен от групата на смъртта в ШЛ

Старши-треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо призна, че е озадачен от попадането в т.нар. „група на смъртта" в Шампионската лига в компанията на Манчестър Сити, Борусия Дортмунд и Аякс. Както е известно, за втора поредна година Сити попада в подобен квартет и португалският специалист е изненадан от предстоящото съперничество с шампиона на Висшата лига на Англия.

„Манчестър Сити е много силен отбор, защото притежава играчи от най-висока световна класа. Сити строи отбор за победа в Шампионската лига. Целта на техните инвестиции е видима за всички - те искат да вземат Европейската купа. Ще ни бъде трудно. На Реал ще е много трудно... Ще е трудно и за тях, защото Реал си е Реал", заяви Моуриньо в интервю за AS.

„Дортмунд е двукратен шампион на Бундеслигата, отбор, състоящ се от национали. Тук са най-добрите играчи от Германия и най-добрите от Полша. Те едва сега набират опит в Шампионска лига, имат впечатляващ стадион и още по-впечатляваща публика, която ги поддържа до край. А от Аякс никога не знаеш какво може да очакваш. Те са в състояние да ти доставят проблеми. Ние нямаме право на грешка", каза още португалския специалист.

  Сподели
93