Байерн взе победа над Реал на Алианц Арена (видео)


И. Ангелов

Байерн взе победа над Реал на Алианц Арена (видео)

Отборът на Байерн Мюнхен прие Реал Мадрид на своя "Алианц Арена" в първата среща между двата тима в полу-финалната фаза на Шампионска лига, като домакините имаха повече възможности за гол днес и резонно стигнаха до победа с 2:1. Домашната публика често освиркваше Хауърд Уеб от Англия, който ръководеше срещата, защото той подмина, и правилно, няколко ситуации, в които домакините претендираха за дузпа.

Още в 17-ата минута Франк Рибери откри резултата за своите. Олгер Бадщубер бе записан като асистент за попадението, а Рибери прокара ниско топката за попадение от около 10 метра. Само 2 минути преди това Рибери поиска дузпа, претендирайки, че е бил повален непозволено в полето на Реал.

Кристиано Роналдо опита да изравни до края на полувремето от статични положения, но ударите му не споряха. Дори когато излезе сам срещу Нойер в началото на втората част, той не вкара, но в развитието на ситуацията успя да предостави топката на Йозил, който трябваше само да я насочи от метър в мрежата. Това се случи в 53-ата минута.

Гомес ще се запомни с множество пропуски този мач, но въпреки няколкото чисти положения и разочарования, той в крайна сметка реши срещата. Минута преди края на редовното време капитанът Филип Лам преодоля Коентрао на фланга и предостави добра топка по земя за нападателя, който не сгреши.

И така Байерн излиза с предимство преди срещата между двата тима в Испания на "Сантиаго Бернабеу". Ще се окаже ли достатъчно 2:1 за германците?

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
93