Олимпик Марсилия - Байерн Мюнхен: Гостите ще убият интригата


Н. Гавазов

Олимпик Марсилия - Байерн Мюнхен: Гостите ще убият интригата

Олимпик Марсилия - Байерн Мюнхен
Стадион: "Стад Велодром", Марсилия
Дата: 28.03.2012г.
Час: 21:45
Съдия: Карлос Веласко Карбайо (Испания)

Олимпик Марсилия посреща Байерн Мюнхен в първа четвъртфинална среща от Шампионската лига. Французите достигнаха до този етап на турнира благодарение на гола на Брандао на „Сан Сиро" срещу Интер, в мач, който бе загубен с 1:2, но резултатът 1:0 срещу „нерадзурите" на „Велодром" се оказа не по-малко важен за преодоляване на бариерата на осминафиналите в турнира. В груповата фаза марсилци записаха две загуби и се класираха за плейофите единствено благодарение на безотговорната игра на Борусия Дортмунд в последния мач между двата тима - пет минути преди края на редовно време по всичко изглеждаше, че французите губят битката с Олимпиакос, но попаденията на Аю и Валбуена класираха Марсилия напред.

Победата над Интер на 22 февруари всъщност се оказа последна за Олимпик и в следващите осем мача във всички турнири хората на Дешан записаха седем загуби, които изпратиха тима на девето място в класирането на Лига 1 и под опасността да не се класира за евротурнирите.

За разлика от своя утрешен съперник, Байерн Мюнхен буквално лети. Баварците достигнаха до този етап на турнира преодолявайки по категоричен начин швейцарския Базел, който се превърна в боксова круша на „Алианц Арена", получавайки седем гола в собствената си врата. В първенството на Бундеслигата мюнхенци постигнаха три поредни победи в последните си три мача, в които отбелязаха 15 попадения и допуснаха само едно. Освен това Байерн преодоля синдрома „Борусия", побеждавайки макар и с дузпи „кончетата" от Мьонхенгладбах в полуфинала за Купата на Германия.

Домакините ще бъдат наказаните Стив Манданда и Сюлейман Диара, а все още не е ясно състоянието на възстановяващия се от контузия Лоик Реми, който пропусна равенството с Ница през уикенда. Вероятно Брандао ще води атаката на Олимпик подкрепян по фланговете от Аю и Амалфитано, а непосредствено зад нападателя ще застане Валбуена.

Гостите са без контузените Даниел ван Буйтен и Брено, а изненадващо Бастиан Швайнщайгер бе включен в групата за мача. Предположенията са, че Юп Хайнкес няма да предприеме някакви големи промени за гостуването на Олимпик. Отпред ще започне мощната четворка в лицето на Рибери, Мюлер, Робен и Гомес. Боатенг и Бадщубер ще заемат места в центъра на защитата, а интересно ще бъде да видим кой ще играе в опорната зона - Густаво или Швайнщайгер, но според мен, малко е вероятно Бастиан да започне мача.

Олимпик Марсилия до този момент е отправил средно по 3,5 удара в мачовете си от Шампионската лига, докато за Байерн Мюнхен този показател е 8,3 удара средно на среща. Характерното за баварците е, че те обичат да владеят повече топката и да разиграват в дълбочина и широчина на терена. Предположенията са, че тази тенденция ще продължи и на „Велодром", което означава, че немците ще доминират в притежанието на топката и ще диктуват хода на мача. Французите все още търсят своята най-добра форма и вероятно ще се опитат да играят по-защитно, разчитайки на контраатаки, но като цяло домакините ще бъдат безсилни да спрат мощната атака на Байерн, която може още в първия мач да убие интригата в противопоставянето между двата тима.

Последни 5 изиграни срещи:

Олимпик Марсилия:

09 март Аячо - Олимпик Марсилия 1:0 (Лига 1)
13 март Интер - Олимпик Марсилия 2:1 (Шампионска лига)
17 март Олимпик Марсилия - Дижон 1:2 (Лига 1)
20 март Кивели - Олимпик Марсилия 3:2 сл. прод. (Купа на Франция)
24 март Ница - Олимпик Марсилия 1:1 (Лига 1)

Байерн Мюнхен:

10 март Байерн Мюнхен - Хофенхайм 7:1 (Бундеслига)
13 март Байерн Мюнхен - Базел 7:0 (Шампионска лига)
17 март Херта - Байерн Мюнхен 0:6 (Бундеслига)
21 март Борусия М'гладбах - Байерн Мюнхен 0:0 - 2:4 сл. дузпи (Купа на Германия)
24 март Байерн Мюнхен - Хановер 96 2:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Олимпик Марсилия - Байерн Мюнхен

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Олимпик Марсилия - 4.50
Равен - 3.50
Байерн Мюнхен - 1.83

Коефициенти от Offsidebet:
Олимпик Марсилия - 4.33
Равен - 3.50
Байерн Мюнхен - 1.80

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
176