Челси унищожи Генк, Байер с пълен обрат над Валенсия


И. Ангелов

Челси унищожи Генк, Байер с пълен обрат над Валенсия

Група Е на Шампионска Лига предложи изключително зрелище в тази сряда вечер, след като домакините от Челси в Лондон наказаха отбора на Генк с 5:0, изравнявайки рекорда си за победа, поставен през 1999 година срещу Галатасарай. Междувременно Байер Леверкузен обърна Валенсия с 2:1, след като гостите откриха резултата, сътворявайки пълен обрат за радост на феновете в Германия.

Първото полувреме бе изключително продуктивно за отборът на Челси. Тук бяха вкарани 4 попадения, като резултатът ще дойде добре за самочувствието на Фернандо Торес, тъй като той се разписа на 2 пъти. Раул Мейрелеш откри резултатът още в 8-ата минута след изключителен удар от далеч. Преди да дойде това попадение Торес бе пропуснал страхотен шанс.

В 11-ата минута обаче той вкара след асистенция на Лампард. Мейрелеш пък му подаде за попадението в 27-ата. Тук попадението бе с глава. В 42-ата минута пък се разписа и Бранислав Иванович. Асистира Малуда, като при 4:0 на полувремето мачът вече бе ясен.

Второто полувреме не бе много различно от първото, макар да нямаше толкова голове. Торес обаче бе отново на ниво - той асистира на Саломон Калу за петото попадение в мача. 

Междувременно Валенсия гостуваше на Байер Леверкузен. Гостите от Испания бяха решени да вземат своето и да задминат домакините в Група Е, тъй като при загуба и равен оставаха на третото място. Те се хвърлиха в атака и достигнаха до попадение.

То дойде в 24-ата минута чрез Хонас. Солдадо му предостави добър пас, който бе лесен за завършване. Байер трябваше да отговори и това стана във второто полувреме. Първо Шюрле вкара в 52-ата минута от наказателното поле, а 4 минути по-късно Михаел Балак асистира на Сидни Сам за пълния обрат. Германците изглеждаха напълно в контрол над нещата. 

При това развитие на мачовете в момента Челси е на върха в групата със 7 точки, а втори е Леверкузен с 6. Валенсия остава с 2 точки, а Генк има една точка.

 

  Сподели
137