Базел и Бенфика ще трябва да си поделят по точка


П. Пенков

Базел и Бенфика ще трябва да си поделят по точка

Базел - Бенфика
Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Дата: 18.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Виктор Касай (Унгария)


Лидерите в група С Базел и Бенфика се изправят един срещу друг в двубой от груповата фаза на Шампионската лига. И двата отбора имат равен актив от точки, като досега имат регистирани само 1 победи и 1 равенство. Предстоящата среща е с важно значение за двата състава, тъй като победителя в нея ще има по-голям шанс за финиширане на едно от първите две места в групата и продължаване напред в следващата фаза от надпреварата. Базел започна с победа в група С, надигравайки Оцелул с 2:1 пред собствена публика в Швейцария, а две седмици по-късно измъкна ценна точка при гостуването си на Манчестър Юнайтед, двубой който завърши при равенство 3:3, като гостите можеха да си тръгнат и с трите точки, но червените дяволи успя да се противопоставят на съперника си последните минути на втората част. Относно представянето на Базел в швейцарското първенство, то там съставът воден от Торстен Финк заема 4-та позиция с актив от 19 точки, с 5 по-малко от временния лидер Люцерн.

Плеймейкърът на домакините Шердан Шакири ще изиграе първия си двубой от груповата фаза на Шампионската лига, след като пропусна последните два, поради наказание.     Бенджамин Хюгел също се завръща в игра, след като изтърпя наказанието си, поради червения картон, който получи в срещата с Оцелул.

Бенфика има същите показатели като Базел досега в група С. Португалците, какато и швейцарските им съперници, измъкнаха точка от червените дяволи, след като двата отбора завършиха наравно 1:1 в Лисабон. Преди две седмици съставът на Жорже Жесус постигна победа като гост на румънския Оцелул, надигравйки съперника си с минималното 1:0. Бенфика се представя добре в португалската Суперлига, където дели лидерската позиция с Порто, като двата отбора имат равен актив от точки.

Пабло Еймар се очаква да се завърне в игра за Бенфика, след като се възстанови напълно от травмата си, която не му позволи да вземе участие в последните два мача на тима. Хави Гарсия беше включен в групата за мача, но все още състоянието му е под въпрос.

Прогноза: Базел - Бенфика 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Базел:


21 септември Базел - Лозана 6:0 (Суперлига)
24 септември Тюн - Базел 1:1 (Суперлига)
27 септември Манчестър Юнайтед - Базел 3:3 (Шампионска лига)
01 октомври Базел - Сервет 3:0 (Суперлига)
15 октомври Шьотц - Базел 1:5 (Купа на Швейцария)

Бенфика:


18 септември Бенфика - Академика Коимбра 4:1 (Суперлига)
23 септември Порто - Бенфика 2:2 (Суперлига)
27 септември Оцелул Галац - Бенфика 0:1 (Шампионска лига)
01 октомври Бенфика - Пасош Ферейра 4:1 (Суперлига)
14 октомври Портимонензе - Бенфика 0:2 (Купа на Португалия)


Досегашни срещи:

Базел - Бенфика

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА



Коефициенти от bet365:
Базел - 3.80
Равен - 3.40
Бенфика - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:

Базел - 3.60
Равен - 3.40
Бенфика - 2.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
90