Лил - Интер: Домакините ще търсят своята първа победа


Н. Гавазов

Лил - Интер: Домакините ще търсят своята първа победа

Лил - Интер
Стадион: "Метропол", Лил
Дата: 18.10.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)


Френският шампион Лил посреща Интер в среща от третия кръг на група В от Шампионската лига и ще се опита да запише първа победа в турнира. Очакванията към хората на Руди Гарсия в най-престижното клубно състезание на Стария континент бяха по-големи и ако трябва с една дума да определим представянето на французите, тя ще бъде разочарование. В първия двубой на родна земя срещу ЦСКА Москва Лил поведе с два гола в резултата, но грешки в собствената защита позволиха на руснаците да изравнят. Идентичен се получи двубоя в Турция срещу Трабзонспор - французите бяха по-добрия отбор и заслужено поведоха през първото полувреме, но през втората част загубиха концентрация и бяха наказани. По точи начин отборът се намира на трето място в групата с две точки - с две по-малко от лидера Трабзонспор и една повече от последния ЦСКА Москва, което предполага, че в тази група може да станем свидетели на всякакви обрати.

Във вътрешното първенство Лил след три поредни равенства, записа през уикенда втора последователна победа - този път при гостуването си на Оксер, но през по-голямата част от мача домакините бяха доминиращия тим и едва в последния половин час „договете" се разиграха и вкараха три гола, с които решиха нещата в своя полза. В класирането на Лига 1 Лил е с 19 точки на 4-то място и изостава от лидера ПСЖ с четири пункта, което означава, че шампионите са в борбата за титлата.


Интер започна сегашната си кампания в Шампионската лига със загуба срещу Трабзонспор на „Джузепе Меаца" и седмица след това старши-треньора Джан Пиеро Гасперини бе отправен в оставка, а на негово място дойде опитният специалист Клаудио Раниери. Във втория кръг на турнира „нерадзурите" гостуваха на ЦСКА Москва и напълно заслужено победиха с 3:2 „армейците", с което запазиха живи шансовете си за излизане от групата. Не стоят така нещата обаче във вътрешния шампионат, където Интер продължава да търпи загуба след загуба - през уикенда миланският гранд бе победен от Катания в Сицилия - въпреки че Камбиасо изведе своите напред в резултата, през втората част защитата на „нерадзурите" допусна две груби грешки, които в Серия А не се прощават и в крайна сметка домакините надделяха над именития си съперник с 2:1. Раниери все още не е поставен под натиск, но 17-то място в класирането и само четири спечелени точки от шест мача поставят под заплаха не само амбициите на Интер за титла, а и участието му догодина в Шампионската лига.


В отбора на Лил се завърнаха от контузии Людовик Обраняк и Димитри Пайе, като и двамата взеха участие в мача срещу Оксер, а с гола си френския национал изравни резултата. Муса Посейте, който също се възстанови от травмата си не взе участие в двубоя през уикенда, но сега попадна в групата за утрешната среща. Най-вероятно Гарсия ще заложи на игра с трима нападатели, като в центъра на атаката ще застане Роделин, а по фланговете Пайе и Азар. Тук има опция вместо белгийския национал, Джо Коул да започне срещата, но това вече ще бъде лично решение на наставника на французите, което той ще обяви малко преди първия съдийски сигнал. Схемата на игра ще е както при домакинските мачове 4-1-2-3, като Мавуба ще заеме място в опорната зона, а Педрети ще застане пред него.

Интер пристига в Северна Франция без Самуел, Ранокия и Диего Форлан. Добрата новина е завръщането на Уесли Снайдер, който не бе включен в двубоя с Катания, но във вторник вечер е почти сигурно, че ще започне като титуляр. „Нерадзурите" ще излязат с двама нападатели в атака - Пацини и Милито, което означава, че Сарате ще започне мача на пейката. Интересно ще бъде да видим как Раниери ще подреди състава - в средата на терена места ще заемат Станкович, Камбиасо и Оби, който не игра през уикенда заради червения си картон срещу Наполи. При това положение на нещата, твърде е възможно Санети да се върне назад, което пък означава, че Киву заедно с Лусио ще оформи двойката централни защитници.


Очертава се не само любопитен, но и интересен двубой. Френският шампион няма друга алтернатива пред себе си освен победата, което означава от самото начало на срещата да атакува своя противник. Но италианците знаят как да се отбраняват и едва ли биха се притеснили от този факт, като същевременно ще се опитат да използват празните пространства в отбраната на домакините, която показа, че е уязвима откъм бързи атаки. Мнозина специалисти определят, че положението на Интер не е добро и отборът се намира в голяма криза, което предопределя изхода на двубоя. Лично аз не мисля по този начин - в състава на „нерадзурите" са същите футболисти, които преди две години взеха скалпа на Барселона, а начело е не по-малко опитен и хитър специалист. Трудно може да бъде победен Лил у дома, но едно равенство няма да бъде никаква изненада.

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лил:

20 септември Бордо - Лил 1:1 (Лига 1)
24 септември Лил - Лориен 1:1 (Лига 1)
27 септември Трабзонспор - Лил 1:1 (Шампионска лига)
02 октомври Лил - Рен 2:0 (Лига 1)
15 октомври Оксер - Лил 1:3 (Лига 1)

Интер:

24 септември Болоня - Интер 1:3 (Серия А)
27 септември ЦСКА Москва - Интер 2:3 (Шампионска лига)
01 октомври Интер - Наполи 0:3 (Серия А)
08 октомври Интер - Лугано 0:2 (Приятелска среща)
15 октомври Катаня - Интер 2:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лил - Интер

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Лил - 2.25
Равен - 3.25
Интер - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Лил - 2.15
Равен - 3.20
Интер - 3.30

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
139