Юнайтед ще надвие Бенфика като гост


И. Ангелов

Юнайтед ще надвие Бенфика като гост

Бенфика - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 14.09.2011г.
Час: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Наближава откриването на кампанията на английския шампион Манчестър Юнайтед в Шампионска лига. Дали момчетата на Сър Алекс Фъргюсън ще успеят да пренесат невероятната си форма в Европа ще разберем в сряда, когато "Червените Дяволи" ще гостуват на Бенфика в мач, който в общи линии ще реши подредбата в групата. Може да се каже, че останалите два тима в група C - Базел и Оцелул не са фактори и вероятно няма да продължат напред.

Домакините от Португалия по думите на техния бос Хорхе Хесус, няма да се притеснят от именития си съперник. Според него всеки мач в Европа има еднаква тежест, така че няма да има допълнително напрежение върху играчите на Бенфика. Португалците имат опит в турнира, като на 2 пъти са били европейски шампион, а и имат още 5 финала в КЕШ. Единият от тях е загубен точно срещу Юнайтед през 1968 година.

Бенфика е в по-добра позиция, ако се имат предвид и кадровите проблеми на тимовете. Без загуба на много имена Бенфика ще посрещне Юнайтед без няколко емблематични личности. За Манчестър няма да играе нито Рио Фърдинанд, нито капитана Неманя Видич. В групата на защитниците единственият над 22 години е Патрис Евра. В центъра на терена Юнайтед отново има проблеми – Том Клевърли, който демонстрира невероятна форма, е контузен за месец, а Андерсон може да получи почивка. Очаква се старите кучета в лицето на Майкъл Карик и Дарън Флетчър, който не е играл от месеци, да се настанят в центъра, подкрепени от Джи-Сунг Парк.

Ако има добри новини за Юнайтед, то това е формата на Уейн Рууни, който вероятно ще бъде в центъра на атаката, подпомаган от Нани и Йънг, които не пропускат мач от началото на кампанията. Това обаче може да накара Сър Алекс да даде почивка на крилата, и на терена може да се появи българският нападател Димитър Бербатов в класическо 4-4-2 .

Домакинството е главното превъзходство в ръцете на Бенфика, които стъпват у дома с приповдигнато настроение, след победата в последния си мач с Гимараеш с 2:1. Бенфика заема второто място в Португалия, като досега през сезона е пропуснал да вземе само 2 точки. Формата на Юнайтед в лигата на Англия също е много добра. От началото на сезона „Червените Дяволи“ буквално съсипват всеки противник, като на светлинните табла светеха резултати като 3:0 срещу Тотнъм, 8:2 с Арсенал, 5-0 срещу Болтън. Ако Сър Алекс успее да пренесе тази форма на европейския подиум, то тогава това ще донесе проблеми на Бенфика. Като добавим факта, че в последните 4 години, Юнайтед е финалист 3 пъти, домакините може да очакват тежък мач.

Към тези факти може да добавим победата на Юнайтед на същото гостуване в сезон 2006/07, когато гостите надделяха с 0:1, благодарение на гол от Луис Саха. Като домакини пък от Юнайтед надделяха с 3:1 на "Олд Трафорд". Атакуващата мощ на тима от Манчестър обаче в момента изглежда най-добрата от годините на Рууд ван Нистелрой за тима насам.

Прогноза за Бенфика – Манчестър Юнайтед – 1:3

 

 

Последни 5 изиграни срещи:

Бенфика:

16 август Твенте - Бенфика 2:2 (Шампионска лига)
20 август Бенфика - Файренсе 3:1 (Суперлига)
24 август Бенфика - Твенте 3:1 (Шампионска лига)
29 август Насионал - Бенфика 0:2 (Суперлига)
10 септември Бенфика - Гимараеш 2:1 (Суперлига)

 

Манчестър Юнайтед:

07 август Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 2:3 (Къмюнити Шийлд)
14 август Уест Бромич - Манчестър Юнайтед 1:2 (Висша лига)
22 август Манчестър Юнайтед - Тотнъм 3:0 (Висша лига)
28 август Манчестър Юнайтед - Арсенал 8:2 (Висша лига)
10 септември Болтън - Манчестър Юнайтед 0:5 (Висша лига)

 

Досегашни срещи:

Бенфика - Манчестър Юнайтед

7 срещи
1 победа за Бенфика
0 равенства
6 победи за Манчестър Юнайтед

Голова Разлика: 19:8 за Манчестър Юнайтед

 

Коефициенти от bet365:
Бенфика - 4.00
Равен - 3.60
Манчестър Юнайтед - 1.90

Коефициенти от Offsidebet:
Бенфика - 4.00
Равен - 3.50
Манчестър Юнайтед - 1.85

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193