Вижте групите на Шампионска лига


И. Ангелов

Вижте групите на Шампионска лига

Преди минути в Монако на ежегодната церемония по връчване на наградaтa на УЕФА за играч на годината, се изтеглиха и отборите за групите на Шампионска лига. Церемонията започна с представяне на Карлес Пуйол - капитана на победителя от последната година - Барселона, който излезе и предостави трофея пред медиите и зрителите.

Последва представяне на Луиш Фиго, който бе първият от известните футболисти, които помогнаха за изтеглянето на жребия. Заедно с него бе представена и легендата на Германия Паул Брайтнер. Първият изтеглен отбор бе от Луиш Фиго – той изтегли Манчестър Юнайтед да оглави Група C. Втори бе изтеглен Порто, който попадна в Група G. Третият изтеглен отбор бе Реал Мадрид, той оглави Група D. Последва ЧелсиГрупа Е. Байерн Мюнхен пък оглави Група A. Интер се падна за Група B. Останаха Барселона и Арсенал, които се паднаха съответно в Групи H и F.

И така след като се изтеглиха отборите от първата урна нещата изглеждаха по следния начин:



Последва представянето на легендата на Манчестър Юнайтед и Англия – Сър Боби Чарлтън. Той помогна за изтеглянето на отборите от втора урна. Първи бе изтеглен Олимпик Лион, който се падна в Група D, за пореден път французите ще играят с Реал Мадрид. Последва Бенфика Група С с Манчестър Юнайтед. Олимпик Марсилия отиде в Група F при Арсенал. Валенсия Група Е при Челси. Шахтьор се падна при Порто и Група G. В Група H с Барселона бе включен и Милан. Виляреал изтегли Група А при Байерн Мюнхен, а ЦСКА Москва попадна в компанията на Интер и Група В:



Рууд Гулит бе представен за тегленето на отборите от третата урна. Първи бе изтеглен Лил, който попадна в Група
B. Последва Зенит – Група G. Трети бе Аякс – падна се в Група D. Олимпиакос попадна в Група F. Манчестър Сити ще играе в Група A. Байер Леверкузен – Група Е. Базел ще играе в Група С. БАТЕ Борисов остана за Група H:

Селекционерът на българския национален отбор – Лотар Матеус, бе представен при изтеглянето на отборите от четвърта урна. Той започна с изтеглянето на Наполи – Група А. АПОЕЛ Тел Авив бе пратен в Група G. Оцелул ще дебютира в Група С. Динамо Загреб – Група D. Последва Виктория Пилзен от Чехия – ще дебютира в Група Н. Следващ бе Генк – Група Е. Трабзонспор бе изпратен в Група В на Интер, а Борусия Дортмунд ще играе в Група F:

 

 

  Сподели
110