Рубин - Олимпик Лион: Надеждата остава


Н. Гавазов

Рубин - Олимпик Лион: Надеждата остава

Рубин - Олимпик
Стадион: Централен, Казан
Дата: 24.08.2011
Час: 19:00 часа
Съдия: Франк де Блекере (Белгия)


В среща-реванш от 4 квалификационен кръг за попълване групите на Шампионската лига, Рубин Казан приема френския Олимпик Лион. Първият двубой между двата отбора можем да определим накратко- дежавю за руснаците: отново като гости казанци отбелязаха първи гол, но в крайна сметка, така и не успяха да победят. Радостта от попадението трая само седем минути - до изравнителния гол на Гомис. След това защитата изобщо не успя да се справи с опитите чрез засади да спре атаките на „хлапетата", а синхронът на французите през втората част на първото полувреме стана великолепен. Полузащитниците на Лион по скорост и майсторство превъзхождаха напълно своя противник и руснаците могат само да бъдат щастливи, че ни си тръгнаха с повече голове в мрежата.

Във вътрешното първенство, през уикенда Рубин избегна загубата при гостуването си на Амкар - в 84-та минута Кверквелия изравни и това е втория гол за защитника в рамките на по-малко от седмица, след като на френска земя си отбеляза автогол. Точката в Перм струваше четвъртото място на тима воден от Бердиев и след 21 изиграни мача, казанци делят петото място със Спартак Москва, изоставайки от лидера ЦСКА на 10 точки.


„Очаквахме съвсем друго начало на срещата, но допуснахме първи гол. За щастие, това ни стресна и ядоса. Отчитайки, че получихме гол у дома, като гости ще трябва задължително да вкараме. Рубин основно се защитаваше, но сега ще им се наложи да атакуват", заяви след първия мач наставникът на Олимпик Лион Гард.

Французите пристигнаха снощи в Казан, след няколкочасови перипетии с чешкия самолет. Снощната тренировка на тима бе отменена и за сметка на това „хлапетата" се отправиха към Стария град, от който останаха приятно впечатлени. Във вторник обаче заниманията протекоха според предварително изготвения план, като впечатление предизвика акцентирането върху отиграването на статични положения. „Знаехме, че съперникът е опасен при разиграване на статични положения и това намери потвърждение в гола, който получихме в 3-та минута. Това е слабост на Лион от миналия сезон и ние трябва да подобрим играта си в това отношение", заяви Гард.

Във вътрешното първенство, Олимпик, също както и своя руски противник, завърши през уикенда наравно при гостуването си на Брест, като Гомис в 69-та минута изравни резултата. По такъв начин, лионци отстъпиха четвъртото място на Каен и след третия кръг хората на Гард се намират на пета позиция с актив от пет точки.

На задължителната пресконференция, която даде наставника на Рубин, не стана ясно колко е голяма епидемията от контузени играчи в отбора. Според руските журналисти, които следят тима отблизо, Навас няма да бъде в състояние да помогне на тима си, а защитникът Кузмин е отпътувал във вторник за Германия, където ще премине медицински изследвания заради травмата му в коляното. Под въпрос е също и участието на Ансалди.

В списъка на играчите на Олимпик Лион, както и се очакваше не попадна Крис. Също както и другият централен защитник Джон Менса, капитанът на отбора ще се възстановява от травмата си в клубната база. Заради операция на глезена в групата не е включен и полузащитника Гуркюф.

В числото на 20-те футболисти, не попадна също нито един от седемте играча, които взеха участие на Световното първенство за младежи до 20 години в Колумбия, където Франция зае четвърто място.


Не искам никого да обиждам, но само чудо би помогнало на домакините да продължат напред. Предимството на французите е резултата в първия мач, както и контузиите, които сполетяха казанци. Разбира се, въпросът за победителя не е напълно предрешен, но по-интересно щеше да бъде, ако Рубин играеше с оптимален състав - сценарият може би щеше да бъде друг. И все пак, надеждата остава - с повече движения от страна на руснаците и 100% раздаване на терена, би могло да се получи интересна битка - факт, който само би зарадвал любителите на футбола.

Прогноза за: Рубин - Олимпик Лион 1:0

Коефициенти от bet365:
Рубин - 2.50
Равен - 3.30
Олимпик - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
Рубин - 2.40
Равен - 3.40
Олимпик - 2.70

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216