ПСЖ няма да има проблеми с ПСВ


Н. Гавазов

ПСЖ няма да има проблеми с ПСВ

ПСЖ - ПСВ

Стадион: "Парк де Пренс", Париж

Дата: 22.10.2024 г.

Час: 22:00

Съдия: Глен Ниберг (Швеция)

Най-добрият във Франция се среща с най-добрия в Холандия в сблъсък от Шампионска лига във вторник, като Пари Сен Жермен приема ПСВ Айндховен на "Парк де Пренс" във фазата на лигата.

Парижани обикновено си поставят максимални цели на всички фронтове. В момента отборът е на 1-во място в класирането на Лига 1.

В същото време ПСЖ бележи средно по 3 гола на мач. Но защитата на отбора беше ефективна 8 пъти в 8 мача във френското първенство.

 В предишния си мач парижани постигнаха трудна победа над Страсбург (4:2).

В същото време ПСЖ не успя да се наложи над Ница (1:1) малко по-рано. Но мачът с Арсенал завърши с фиаско за парижани (0:2).

Като цяло отборът спечели 2 пъти в последните си 5 мача. В тези срещи играчите на ПСЖ отбелязаха 9 гола и допуснаха 7 автогола.

 Парижани не започнаха особено продуктивно в Шампионска лига. В 2 кръга отборът събра 3 точки.

В същото време ПСЖ вкара само веднъж в настоящата Шампионска лига и по всичко изглежда, че все още не мога да свикне да играе без Мбапе.

Очевидно е, че номиналните домакини ще бъдат максимално агресивни в атака. Парижани явно смятат да се реабилитират за лондонското фиаско.

 ПСВ този сезон е много продуктивен. Отборът води уверено в своето първенство.

Освен това ПСВ бележи средно по 3 гола на мач. В 9 мача от холандското първенство отборът отбеляза 29 гола.

 В последния кръг отборът отново взе три точки, побеждавайки Аз Алкмаар (2:1).

Освен това преди това тимът успя да победи Спарта Ротердам (2:1). Но малко по-рано ПСВ завърши наровно с лисабонския Спортинг (1:1).

Като цяло ПСВ постигна 4 победи в последните си 5 мача. В тези срещи играчите на отбора отбелязаха 10 гола и допуснаха 4.

В своето първенство отборът просто не забелязва опонентите си. Но холандците все още не са успешни в Шампионска лига, където взе една точка в 2 кръга, вкарвайки само 2 гола.

Няма съмнение, че номиналните гости с всички сили ще се вкопчат в точките. А отбраната на парижани изобщо не прилича на непревземаема крепост, така че ще е интересно.

Статистика за залози

 И двата отбора отбелязват средно по 3 гола на мач

 ПСВ не са губили в последните си 5 мача

 Холандците спечелиха последните си 2 мача

 Надявайки се да започне в цветовете на ПСЖ след сериозна международна пауза с Франция - отбелязвайки и двата си гола при победата с 2-1 над Белгия в Лигата на нациите на УЕФА - Рандал Коло Муани липсваше от състава за срещата със Страсбург поради изкълчен глезен.

Проблемът на нападателя не е сериозен, но над главата му виси въпросителна за мача във вторник, където Гонкало Рамос (глезен), Лукас Ернандес (коляно) и Преснел Кимпембе (ахилес) ще гледат отстрани, но последният е най-после отново в отборната тренировка.

Маркиньос, Нуно Мендес и Ашраф Хакими получиха почивка през уикенда след международните си ангажименти, но триото трябва да се завърне в състава на ПСЖ тази седмица; 18-годишният полузащитник Сени Маюлу трябва да бъде един от пожертваните играчи, въпреки че откри резултата в събота.

Що се отнася до ПСВ, техните надежди за шокиращ резултат на "Парк де Пренс" претърпяха сериозен удар през уикенда, тъй като опората на полузащитата Шоутен получи контузия в коляното, която може да го извади от игра за няколко месеца.

Шампионите на Ередивизе вече са без друга влиятелна опора в лицето на Жое Веерман, който отсъства поради контузия в слабините, докато Сержиньо Дест (коляно) Хирвинг Лозано (мускул) е малко вероятно също да намалят срока на лечението си.

Контузиите на Шоутен и Веерман оставят ПСВ с недостиг на истински халфове и първият трябва да бъде заменен от настроения към атаката Малик Тилман във вторник, освен ако Бош не въведе по-извънреден централен полузащитник в лицето на 18-годишния Тайго.

Кадровите проблеми на гостите ги излагат на риска да бъдат прегазени в средата на терена. Очакванията са, че ПСЖ ще доминира и ще се завърне на победния път в Шампионска лига.

Прогноза: ПСЖ – ПСВ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

ПСВ (Петер Бош)
 
Бенитес
   
Жуниор
Фламинго
Боскали
Дамс
Тил
Сайбари
Тилман
Бакайоко
Де Йонг
Ланг
Баркола
Асенсио
Дембеле
Невес
Витиня
Заир-Емери
Мендес
Пачо
Маркиньос
Хакими
   
Донарума
 
ПСЖ (Луис Енрике)

Обоснована прогноза: ПСЖ - ПСВ 2:0

  Сподели
104