Милан прескочи Нюкасъл на трето, Дортмунд над ПСЖ


И. Ангелов

Милан прескочи Нюкасъл на трето, Дортмунд над ПСЖ

Борусия Дортмунд излиза победител в "Групата на смъртта" над Пари Сен-Жермен, Милан и Нюкасъл Юнайтед след днешния последен кръг от груповата фаза на Шампионска лига. В Германия Борусия направи 1:1 с ПСЖ докато Милан обърна на гости Нюкасъл до 2:1 за да успее да вземе място в Лига Европа.

Нюкасъл започна с много агресия и положения срещата в Англия, като и поведе в 33-ата минута с мощен удар на Жоелинтон в края на красива атака от Гордън и Майли за 1:0. До почивката Нюкасъл щеше да продължи от втората позиция в класирането, но всичко се промени след това.

В 59-ата минута Пулисич изравни след като Жиру му омекоти една топка за 1:1. Последваха смени в двата отбора и удар в гредата на Леао в 79-ата минута. В 84-ата обаче Окафор, току появил се свеж на терена, изработи гол на Чуквуезе за обрат с 2:1.

В Германия междувременно ПСЖ с много положения малтретираше Борусия цяло полувреме, но изчиствания от линията и гредата спасяваха домакините. Донарума също бе тестван на няколко пъти. ПСЖ завърши полувремето без голове при очаквани такива 2.06.

Така в 51-ата минута гол вкара Дортмунд когато Фюлкруг намери Адейеми за удар в далечния ъгъл и 1:0. Само пет минути трябваха обаче на французите да намерят вратата и това стана когато Мбапе превзе терен и подаде, но Бракола отклони в Зайре-Емери, който с нисък удар матира Кобел за 1:1. 

В 76-ата минута ПСЖ мислеше, че е обърнал, но ВАР отмени гол поради засада на Мбапе. Въпреки това тимът се класира напред от втората позиция, наравно по точки с Милан, но с по-добра голова разлика с 4 попадения.

  Сподели
360