Порто няма да има проблеми с Антверпен


Н. Гавазов

Порто няма да има проблеми с Антверпен

Антверпен - Порто

Стадион: "Босуилщадион", Антверпен

Дата: 25.10.2023 г.

Час: 22:00

Съдия: Бено Бастен (Франция)

Роял Антверпен ще се опита да вземе първите си точки в груповата фаза на Шампионска лига, когато посрещне Порто на "Босуилщадион" в сряда. Отборът от Белгия в момента се намира в подножието на група H , докато португалският им съперник е на втора позиция с три точки след два мача.

След като победи гръцкия АЕК Атина в квалификациите, за да влезе в историята на клуба с класиране за груповата фаза на Шампионската лига, Антверпен се сблъска челно с реалността в първия си мач, губейки с 5:0 от Барселона. Тази деморализираща загуба не само сложи край на серия от шест мача без загуба, но също така изпрати Антверпен в лоша форма, като записаха само една победа в последните им седем състезателни срещи, която се случи преди международната пауза срещу Ойпен.

Преди убедителната си победа с 4-1 над Ойпен, отборът на Марк ван Бомел изглеждаше на път да спечели максимален брой точки във втория си мач от групата срещу Шахтьор, след като головете на Арбнор Муха и Мишел-Анж Баликвиша дадоха преднина от два гола за белгийския в рамките на 35 минути. Те обаче загубиха самообладание и капитулираха след почивката на полувремето, когато възраждащият се Шахтьор вкара три гола, за да обърне сблъсъка с главата надолу, преди положението на Антверпен да се усложни в седмата минута на добавеното време, когато Тоби Алдервейрелд пропусна дузпа с последния удар в играта, за да гарантира, че срещата е завършила с минимално поражение.

След като загубиха с 3:2 в съботния сблъсък от лигата със Спортинг Шарлероа, домакините са с ниско самочувствие преди срещата в сряда, така че треньорският щаб има много работа по отношение на морала.

Барселона може да е фаворит за спечелване на групата, но европейското родословие на Порто предполага, че "драконите" трябва да вземат второто място, след като достигнаха елиминациите в пет от последните си шест участия в основната схема. Португалците не можеха да си пожелаят по-добро начало на европейската си кампания, тъй като гол на Галено и попадение на Мехди Тареми ги насочиха към победа с 3:1 над Шахтьор Донецк в първия мач.

За съжаление на отбора на Серхио Консейсао, те не успяха да развият този резултат във втория си мач от групата срещу Барселона, като ударът на Феран Торес в добавеното време на първото полувреме се оказа решаващ.

Откакто загуби от каталунския гранд, Порто се върна на пистата с последователни победи, налагайки се над Портимонензе в среща от лигата, преди да победи четвъртодивизионния Вилар де Пердизес с 2-0 в мача от Така де Португалия в петък.

Докато се готвят да се изправят срещу Антверпен за първи път в състезателен мач, двукратните европейски шампиони спечелиха предишните си три гостувания срещу съперника от Белгия, побеждавайки Генк с 3:0 през август 2010 г., преди да победят Клуб Брюж през 2016 и 2022 г.

Ван Бомел не може да разчита на Ричи Де Лает , Джейкъб Ондрейка , Сам Винс , Кобе Корбани , Давино Верхулст и Бьорн Енгелс ще пропуснат. Полузащитникът Мандела Кейта добави името си към списъка с отсъстващите през уикенда, след като беше принуден да напусне в първото полувреме на поражението от Шарлероа.

Отсъствието на Кейта създава значително главоболие на Ван Бомел поради липсата на опции в халфовата линия, вероятно Алхасан Юсуф ще запише първи старт в Шампионска лига.

Гостите са без Пепе (мускули), Зайду Сануси (мускули), Иван Маркано (коляно) и Вендел (Ахил).

Бразилският нападател Габриел Верон остава недостъпен за пътуването до Белгия, докато Стивън Еустакио и Иван Хайме е малко вероятно да участват, след като пропуснаха победата с 2:0 над Вилар де Пердисес.

Порто е труден за побеждаване, а Антверпен показа, че има проблеми със защитата. Очакванията са за победа на португалците, които имат повече опит и качество на състава.

Прогноза: Антверпен - Порто 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Порто (Сержио Консейсао)
 
Коща
   
Марио
Кармо
Кардосо
Санчес
Пепе
Варела
Нико
Галено
Тареми
Еванелсън
Янсен
Баликвиша
Муджа
Екеленкамп
Юсуф
Вермерен
Вейндал
Кулибали
Алдервейрелд
Батай
   
Бутес
 
Антверп (Марк ван Бомел)

Обоснована прогноза: Антверп - Порто 0:2

  Сподели
262