Барселона може още днес да пристигне в Лондон


Н. Гавазов

Барселона може още днес да пристигне в Лондон

Отборът на Барселона може да пътува за Лондон още днес следобед, за да избегне заплахата от евентуално затваряне на европейското въздушно пространство след изригването на вулкана Гримсвот в Исландия, съобщава новината The Times. Както е известно, в събота на стадион „Уембли" каталунците излизат срещу Манчестър Юнайтед във финала на Шампионската лига.

Заради изригването на въпросния вулкан, от миналата събота във въздуха се носи облак пепел, който вече затвори за ден международното летище „Кефвлавик" в Исландия. По прогнозите на специалистите днес облака ще достигне западните територии на Ирландия и Англия, а в четвъртък ще бъде над Франция и Испания.

Първоначалните планове на каталунците бяха да пътуват за Лондон в петък сутринта, но старши треньора Хосеп Гуардиола обяви, че имат готовност да направят това още днес.

„Следим внимателно ситуацията и очакваме официалното изявление на специалистите. Не можем да рискуваме и ако трябва да пътуваме още във вторник или в сряда, ще го направим", цитира изданието думите на Гуардиола.

„Преди да вземем това решение обаче, ще изчакаме официалната информация. Надявам се, че изригването няма да попречи не само на нас, но и на нашите фенове. Финалът няма да има никакъв смисъл, ако „Уембли" е с празни трибуни", изказа опасенията си наставника на Барселона.

 

  Сподели
72