Юнайтед ще стигне до Уембли, но тежките дни предстоят


Т. Михайлов

Юнайтед ще стигне до Уембли, но тежките дни предстоят

Манчестър Юнайтед - Шалке 04
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 04.05.2011
Час: 21:45
Съдия: Педро Проенса (Португалия)


Манчестър Юнайтед посреща Шалке 04 в двубой-реванш от полуфиналите на Шампионската лига. След 2:0 на „Фелтинс Арена“ „червените дяволи“ изглеждат почти сигурен участник във финала в Лондон. Предстоящият пряк двубой с Челси за титлата в Англия обаче може да ги разконцентрира и да се получи изненада.

До сложната ситуация за Манчестър Юнайтед във Висшата лига се стигна след загубата на „червените дяволи“ от Арсенал в неделя и скандалната победа на Челси в събота. Това вече е минало и Сър Алекс ще трябва да настрои отбора си за полуфинала. Шотландецът може да съжалява, че тимът му не победи по-убедително в Германия и не си реши класирането още там. Интересното обаче е, че Юнайтед записа уникално постижение – тимът не допусна гол в нито едно от своите гостувания, въпреки че изигра максималния възможен брой такива.

Шалке 04 изглеждаше твърде уплашен в Гелзенкирхен и сякаш не си повярва, че може да сътвори изненада. „Кралскосините“, които остраниха сериозни тимове като Интер и Валенсия имат проблеми с играта в защита, но обикновенно съумяват да компенсират грешките с повече голове. Този път не се получи. В Бундеслигата Шалке загуби с 4:1 последния си мач срещу Байерн Мюнхен и 2 кръга преди края е едва 10-ти. Все пак „миньорите“ могат да увенчаят с трофей добрия си сезон, стига да спечелят Купата на Германия.

Поради добрия резултат в първата среща и с оглед наближаващия мач с Челси Сър Алекс призна, че ще направи някои промени в състава като вероятно титуляри ще бъдат Бербатов, Оуен и Скоулс. Защитната линия едва ли ще бъде променяна. Участие в мача няма да могат да вземат Оуен Харгрийвс и Дарън Флетчър.

Ралф Рагник обърка тактиката в първия мач, като отборът му стоеше твърде лошо в халфовата линия, която създаде малко положения и лесно допускаше напрежение пред наказателното поле. Този път в центъра вероятно Пеер Клуге ще е титуляр и Хурадо ще бъде преместен на фланга. Бенедикт Хьоведес не е в иделана форма след контузията си, но е ценен за отбора си и вероятно ще вземе участие в мача.

Победа на Шалке, и то такава, която да класира тима за финала на „Уембли“ не изглежда особено вероятна, но все пак не трябва да се залага твърде сляпо на единица, тъй като Манчестър Юнайтед ще е изцяло насочен към мача си с Челси, който да реши титлата. Промените, които се очаква Сър Алекс да направи ще принудят играчите в нападение да се сработят за известно време. Бербатов обаче е от такава класа, че да създаде много грижи на Шалке. Домакините вероятно ще спечелят, но без да създадат толкова много положения, колкото в Гелзенкирхен.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

16 април Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
19 април Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
23 април Манчестър Юнайтед - Евъртън 1:0 (Висша лига)
26 април Шалке 04 - Манчестър Юнайтед 0:2 (Шампионска лига)
01 май Арсенал - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)

Шалке 04:

13 април Шалке 04 - Интер 2:1 (Шампионска лига)
16 април Вердер - Шалке 04 1:1 (Бундеслига)
23 април Шалке 04 - Кайзерслаутерн 0:1 (Бундеслига)
26 април Шалке 04 - Манчестър Юнайтед 0:2 (Шампионска лига)
30 април Байерн Мюнхен - Шалке 04 4:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Шалке 04

1 мач
1 победа за Манчестър Юнайтед
0 равенства
0 победи за Шалке 04
Голова Разлика: 2:0 за Манчестър Юнайтед


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.44
Равен - 4.60
Шалке 04 - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Юнайтед - 1.40
Равен - 4.55
Шалке 04 - 8.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210