Шалке 04 ще изненада Юнайтед за лек аванс преди реванша


Т. Михайлов

Шалке 04 ще изненада Юнайтед за лек аванс преди реванша

Шалке 04 - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 26.04.2011
Час: 21:45
Съдия: Карлос Веласко Карбайо (Испания)


Хитът в Шампионската лига Шалке 04 посреща Манчестър Юнайтед в първи полуфинал от най-престижния турнир на Европа. Фенове и специалисти смятат “червените дяволи” за почти сигурен участник на финала на “Уембли”, но “кралскосините” направиха впечатляващи мачове и поднесоха доста изненади.

Най-сериозната крачка към големия успех през този сезон Шалке направи в четвртфиналите на турнира, в които отстрани европейския шампион Интер. Победата с 5:2 на “Джузепе Меаца” ще се помни дълго. Въпреки че италианците бяха считани за по-силни и в реванша те отстъпиха, но само с 1:2. Големият вдъхновител за победите на тима на Ралф Рагник е Раул Гонсалес, който дирижира нападателната игра на тима. Задачите на тима от Гелзенкирхен в Бундеслигата вече са приключили. Шалке е 10-ти с 40 точки, далече от лидерите, но и в безопасна позиция. Дните, в които “кралскосините” бяха застрашени са минали. На тях им предстои и финал за Купата на Германия, който е на 21 май.

Манчестър Юнайтед също се радва на прекрасен сезон, но за тима от “Олд Трафорд” целите винаги са много големи. “Червените дяволи” са близо до титлата в Англия като водят с 6 точки пред втория Челси 4 кръга преди края. Предстоят им два тежки мача с Арсенал и със “сините”, които отстраниха в ¼-финалите на Шампионската лига. Страхотните тактически решения донесоха успеха на момчетата на Сър Алекс, макар двубоите да бяха сравнително равностойни. Единственият фронт, на който Юнайтед претърпя провал бе турнира за Купата на Англия, където Бербатов и компания отстъпиха на градския си съперник Манчестър Сити в полуфиналите.

Това е първа среща между двата тима в европейските клубни турнири. Юнайтед обаче има богата история в мачовете си с немските клубове. В последните си 10 сблъсъка с германци в групите “червените дяволи” загубиха само веднъж. Миналият сезон обаче Байерн ги острани в ¼-финалите. Сър Алекс Фъргюсън има неприятни спомени в два полуфинала с тимове от федералната република. През 1997 Борусия Дортмунд изхвърли англичаните на крачка от финала, а през 2002 това стори Байер Леверкузен. Шалке има 5 мача у дома с тимове от Англия, в които е записал 3 победи, равен и загуба. В полуфиналите на КНК през 1970 “кралскосините” губят с 2:5 общ резултат от Манчестър Сити.

Един от ключовите футболисти на Шалке Бенедикт Хьоведес е с разтежение в корема, което му попречи да тренира пълноценно в понеделник. Ралф Рагник се надява Кириякос Пападополус и Пеер Кюге да са на линия. Те имат леки травми. Марио Гавранович пропусна последните няколко мача поради проблеми с глезена. Клаас-Ян Хунтелаар, Кристоф Мориц и Кристиян Пандер са дълготрайно отсъстващите.

Сър Алекс Фъргюсън обаяви, че няма да може да разчита на голмайстора на отбора Димитър Бербатов, който има контузия в адукторите. Липсват и халфовете Дарън Флетчър и Оуен Харгрийвс. Резервният вратар Андерс Линдегаард също е с травма. На негово място бе повикан 18-годишният Сам Джонстън. Като цяло англичаните нямат сериозни проблеми, каквито бяха на лице в средата на сезона.

Футболистите на Сър Алекс ще бъдат по-уморени, тъй като хвърлиха доста усилия през втората част, за да надделеят на Евертън в последния кръг на Висшата лига. Предстои им и двубой с Арсенал, който ще има ключово значение за съдбата на титлата. Статистиката показва, че в Германия “червените дяволи” играят трудно и макар да триумфираха през 1999 във финала срещу Байерн в 4-те случая, когато играят с немци в два мача на директни елиминации манчестърци отпадат. Шалке е много силен домакин, записвайки само победи на “Фелтинс Арена”, където този сезон гостуваха Лион, Бенфика, Апоел, Валенсия и Интер. “Кралскосините” ще постигнат нов успех, най-вероятно минимален, който ще остави интригата за реванша.

Последни 5 изиграни срещи:


Шалке 04:

05 април Интер - Шалке 04 2:5 (Шампионска лига)
09 април Шалке 04 - Волфсбург 1:0 (Бундеслига)
13 април Шалке 04 - Интер 2:1 (Шампионска лига)
16 април Вердер - Шалке 04 1:1 (Бундеслига)
23 април Шалке 04 - Кайзерслаутерн 0:1 (Бундеслига)

Манчестър Юнайтед:

09 април Манчестър Юнайтед - Фулъм 2:0 (Висша лига)
12 април Манчестър Юнайтед - Челси 2:1 (Шампионска лига)
16 април Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 1:0 (Висша лига)
19 април Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 0:0 (Висша лига)
23 април Манчестър Юнайтед - Евъртън 1:0 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Шалке 04 - Манчестър Юнайтед

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 3.40
Равен - 3.20
Манчестър Юнайтед - 2.25

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 3.30
Равен - 3.15
Манчестър Юнайтед - 2.25

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187