Десаи: Юнайтед е фаворит срещу Шалке


Н. Гавазов

Десаи: Юнайтед е фаворит срещу Шалке

Бившият френски национал Марсел Десаи прогнозира, че Манчестър Юнайтед ще е твърде „висока планина" за амбициозните Шалке 04, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Както е известно, немците ще се изправят следващата седмица срещу „червените дяволи" в първи полуфинален двубой от Шампионската Лига, след като на четвъртфиналите на турнира детронираха европейският първенец Интер.

Десаи, който игра шест сезона в английския Челси е убеден, че играчите на Сър Алекс Фъргюсън ще стигнат до финала на Уембли.

„Шалке са силен и амбициозен отбор. Но аз лично не очаквам, че те ще преминат полуфиналите на Шампионската Лига. Мисля, че е отрицателно домакинството на клуба от Гелзенкирхен в първия мач. Ако Юнайтед вкарат гол, то следващият двубой на „Олд Трафорд" ще е много по-лесен", споделя Десаи.

„За мен, Сър Алекс Фергюсън е неудържим, но Шалке вече постигнаха много, така че според мен ще играят без нерви напрежение. Ето защо ние ще сме свидетели на една вълнуваща и интересна битка", предвижда бившият френски национал.

Марсел Десаи е роден в Гана на 6 Септември 1968 година. Бившият защитник е играл за отборите на Нант, Олимпик Марсилия, Милан, Челси, Ал Харафа и СК Катар. За националния тим на Франция има 116 мача и 3 гола, а общо за клубните отбори, в които е бил е реализирал 35 гола в 611 мача. В своята кариера е спечелил ФА Къп, Купата на Англия, на два пъти Суперкупата на Европа, Шампионската Лига и Серия А. С Франция е европейски и световен шампион.

 

  Сподели
87