Байерн Мюнхен няма да се затрудни срещу Виляреал


Н. Гавазов

Байерн Мюнхен няма да се затрудни срещу Виляреал

Виляреал - Ливърпул

Стадион: "Естадио де ла Керамика", Виляреал

Дата: 06.04.2022 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Антъни Тейлър (Англия)

Виляреал ще приеме Байерн Мюнхен в  първи мач от четвъртфиналите на Шампионска лига. Испанците, които се завърнаха в турнира след петгодишно отсъствие, завършиха втори в групата си, след Манчестър Юнайтед и пред Аталанта. В интерес на истината "жълтата подводница" не впечатли с представянето си и дори можеше да отпадне, ако не бе победата над бергамци в последния етап от груповата фаза. Хората на Унай Емери обаче умело се възползваха от авантюристичното поведение на съперника си и в крайна сметка грабнаха трите точки. В осминафиналите Виляреал срещна Ювентус и мнозина зачеркнаха представителя на Ла Лига веднага след жребия. Испанците обаче доказаха, че са много дисциплиниран колектив, който умее да наказва и най-малкото разсейване и умело се възползва от конюнктурата. Първият мач в Испания завърши 1:1 и вероятно това подведе "бианконерите" в реванша. Торинци пред собствената си публика започнаха безразсъдно да атакуват съперника си, повтаряйки грешката на Аталанта и в резултат получиха три гола, което шокира футболната общественост. Що се отнася до вътрешното първенство, там Виляреал допусна две поредни загуби и общо три в последните си пет мача, което смъкна тима на седма позиция в таблицата за класиране, на 6 точки от шестия Реал Сосиедад.

Байерн Мюнхен започна пътешествието си в Шампионска лига в група с Барселона, Бенфика и Динамо Киев. В интерес на истината баварците нямаха никакви проблеми и записаха шест победи с голова разлика 22:3, не проявявайки милост към нито един от съперниците. В осминафиналите германският колектив получи за съперник Залцбург и изненадващо за мнозина, първата среща се получи по-трудна от очакваното. Хората на Юлиан Нагелсман инкасираха гол в средата на първото полувреме, който успяха да върнат едва в края на мача, като австрийците се показаха като много жилав отбор. Реваншът се получи съвсем различен. Байерн вкара четири гола през първото полувреме, а след почивката още три, разбивайки всякакви илюзии за интрига. Трябва да отбележим, че в този двубой Левандовски отбеляза хеттрик и така даде още една заявка за спечелването на "Златната топка". В Бундеслигата Байерн се препъна в средата на март и за малко върна интригата в борбата за титлата. Шампионите обаче спечелиха последните си два мача и отново имат комфортна преднина от 9 точки пред втория Борусия Дортмунд.

Алберто Морено е единственият отсъстващ в състава на домакините. Предполага се, че Афонсо Педраса ще започне на левия край на защитата. Гостите са без Алфонсо Дейвис, който поднови тренировки, но тази среща идва прекалено рано за него. Чупо-Мотинг пък даде положителен тест за коронавирус и също няма да играе.

- Последната среща завърши с победа 3:1 за баварците.

- Байерн има само победи срещу Виляреал.

- Баварците са вкарали два и повече гола в мачовете си с Виляреал.

- Баварците вкараха три или повече гола в четири от предишните си шест сблъсъка с други испански отбори.

Разликата в класите между Байерн Мюнхен и Виляреал е несравнима, така че фаворит в срещата и в общия сблъсък е германският колектив. Треньорският щаб на гостите със сигурност е изгледал представянето на "жълтата подводница" срещу Ювентус и вероятно ще вземе мерки да се избегне подобен сценарии, което значително намалява шансовете на домакините за успех поне днес. Очакванията са за пълен контрол на играта от страна на баварците и комфортна победа преди реванша,

Прогноза: Виляреал - Байерн Мюнхен 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Байерн Мюнхен (Юлиан Нагелсман)
 
Нойер
   
Павар
Зюле
Упамекано
Ернандес
Кимих
Горецка
Коман
Мюлер
Сане
Левандовски
Морено
Селсо
Данхума
Парехо
Капу
Пино
Педраса
Торес
Албиол
Фойт
   
Рули
 
Виляреал (Унай Емери)

Обоснована прогноза: Виляреал - Байерн Мюнхен 1:3

  Сподели
632