Изненадата на Олд Трафорд е малко вероятна


Т. Михайлов

Изненадата на Олд Трафорд е малко вероятна

Манчестър Юнайтед - Олимпик Марсилия
Стадион: "Олд Трафорд", Манчестър
Дата: 15.03.2011
Час: 21:45
Съдия: Карлос Веласко Карбайо (Испания)


Манчестър Юнайтед посреща Олимпик Марсилия в среща-реванш от 1/8-финалите на Шампионската лига. Първият мач на “Велодром” завърши при нулево равенство, което остави интригата пълна, макар англичаните да са лек фаворит.

Тежката серия на Манчестър Юнайтед от мачове срещу най-силните тимове в Англия бе на път да се превърне в истински кошмар след загубите от Челси и Ливърпул, но в крайна сметка завърши добре с успех с 2:0 над Арсенал в четвъртфинал на ФА Къп. На всичкото отгоре Сър Алекс постигна тази победа със състав от 7 защитника, трима от които играха в халфовата линия. Целта на шотландеца бе да съхрани ключови фуболисти за мача от Шампионската лига, която явно няма да бъде загърбена, за да се гони  титлата във Висшата лига.

Марсилия е най-успешният френски тим в Шампионската лига и единственият триумфирал с отличието. Момчетата на Дидие Дешан, който изгледа на живо последния мач на Юнайтед, са способни на изненади. Срещата на ОМ в последния кръг на Лига 1 бе изтеглена в петък, за да има повече време за почивка преди гостуването на “Олд Трафорд”. Марсилци имаха визита на втория Рен, която спечелиха с 2:0 с голове на Реми и Лучо. Шампионите са 4-ти на 4 точки от лидера Лил и битката във Франция обещава да е завързана до края.

Юнайтед има 8 победи и 3 равни със съперници от Франция на “Олд Трафорд” като в последните години “червените дяволи” отстраниха Лил и Лион именно в директните елиминации. Момчетата на Сър Алекс са без поражение в най-престижния турнир през този сезон. Марсилия има само една победа в Англия от 9 мача. Тя бе над Ливърпул. Юнайтед е продължавал 8 пъти от 12 възможни след равенство като гост в първия мач. Когато първата среща завършва 0:0 Юнайтед продължава в 5 от 9 случая. Марсилия продължава в 2 от 3 случая, в които първият мач прави хикс у дома. И двата успеха са именно след 0:0 на “Велодром”.

Проблемите с контузиите в Манчестър Юнайтед започват да отшумяват. Антонио Валенсия се завърна след 6 месечно лечение като изигра едно полувреме срещу Арсенал. Нани, чийто крак бе разпран от Карагър и Джони Еванс тренираха в понеделник, но Сър Алекс каза, че вторият няма шанс да играе. Португалецът е под въпрос. Фърдинанд, Парк, Оуен и Андерсон остават аут от сметките.

Матьо Валбуена и Андре-Пиер Жиняк, които пропуснаха първия мач поради контузии, съответно в коляното и глезена ще са на линия, което сериозно увеличава шансовете на гостите. Жиняк все пак е под лека въпросителна, тъй като получи травма срещу Рен. Той обаче отлетя за Англия.

Манчестър Юнайтед псотигна сравнително удобен, но коварен резултат на “Велодром”. Едва ли залог със знак 2 е оправдан. Изненадващ голов хикс обаче не бива да се изключва с лека ръка, макар “червените дяволи” да са фаворит. В последните години след 0:0 в първата среща, по-често продължават гостите в реванша. Победата над Арсенал обаче ще даде голямо самочувствие на момчетата на Сър Алекс Фъргюсън, които на “Олд Трафорд” са съвсем различен отбор, отколкото при гостуванията.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Юнайтед:

23 февруари Олимпик Марсилия - Манчестър Юнайтед 0:0 (Шампионска лига)
26 февруари Уигън - Манчестър Юнайтед 0:4 (Висша лига)
01 март Челси - Манчестър Юнайтед 2:1 (Висша лига)
06 март Ливърпул - Манчестър Юнайтед 3:1 (Висша лига)
12 март Манчестър Юнайтед - Арсенал 2:0 (ФА Къп)

Олимпик Марсилия:

19 февруари Олимпик Марсилия - Сент Етиен 2:1 (Лига 1)
23 февруари Олимпик Марсилия - Манчестър Юнайтед 0:0 (Шампионска лига)
27 февруари Нанси - Олимпик Марсилия 1:2 (Лига 1)
06 март Олимпик Марсилия - Лил 1:2 (Лига 1)
11 март Рен - Олимпик Марсилия 0:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Манчестър Юнайтед - Олимпик Марсилия

3 мача
1 победа за Манчестър Юнайтед
1 равенство
1 победа за Олимпик Марсилия
Голова Разлика: 2:2


Коефициенти от bet365:
Манчестър Юнайтед - 1.50
Равен - 4.00
Олимпик Марсилия - 7.50

Коефициенти от Offsidebet:
Манчестър Юнайтед - 1.47
Равен - 3.95
Олимпик Марсилия - 7.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
197