Ливърпул ще запише първа победа на гости на Атлетико


Н. Гавазов

Ливърпул ще запише първа победа на гости на Атлетико

Атлетико - Ливърпул

Стадион: "Ванда Метрополитано", Мадрид

Дата: 19.10.2021 г.

Час: 22:00

Съдия: Даниел Зиберт (Германия)

Атлетико Мадрид посреща Ливърпул в мач от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига и победителят от този двубой ще оглави "групата на смъртта", в която са още Милан и Порто. Последният сблъсък между тези съперници бе в плейофите на главния европейски клубен турнир сезон 2019/20 и тогава "дюшекчиите" се справиха с мърисайдци, след победа 1:0 у дома и успех като гости с 3:2 след продължения. Някои неща се промениха оттогава, но едно е сигурно - очакват ни интересни срещи, в които ще видим и треньорско надиграване.

Атлетико за последно игра на 2 октомври, когато хората на Диего Симеоне победиха Барселона с 2:0 с голове на Лемар и Суарес. Мачът на столичани след международната пауза пък бе отложен заради близостта на световните квалификации в зона Южна Америка. Така "дюшекчиите" получиха достатъчно време за почивка и подготовка за утрешния двубой. Що се отнася до Шампионска лига, мадридчани не показват убедителна игра. Те направиха 0:0 с Порто у дома и победиха с 2:1 Милан в Италия, но трябва да кажем, че двубоят с "росонерите" в голяма степен бе предрешен от лоши съдийски решения и Атлетико игра зле, включително и когато остана с човек повече в средата на първата част.

Ливърпул записа две ярки победи в континенталния турнир. Хората на Юрген Клоп драматично се наложиха над Милан с 3:2 на старта, а във втория кръг пометоха с 5:1 Порто в Португалия, показвайки рационален и ефективен футбол, с който наказаха дръзкия си съперник. Отлично вървят нещата за "червените" и във Висшата лига. Да, двете равенства с Брентфорд и Манчестър Сити преди международната пауза имат горчив привкус, но пък след това Ливърпул разгроми Уотфорд с 5:0, като отново Мохамед Салах бе в центъра на събитията с красивите си попадения. Така Ливърпул събра 18 точки и е на пункт от лидера Челси. Освен това хората на Клоп са единствените, които нямат поражение в Лигата през този сезон.

Куня и Хименес от домакините са контузени, а Савич е наказан. Гостите са без Тиаго и Елиът, които са в лазарета, а участието на Алисон и Фабиньо е под въпрос заради късното завръщане на играчите от националния отбор на Бразилия.

 - Ливърпул няма победа срещу Атлетико на това място

- В последните шест мача Атлетико има 3 победи и една загуба срещу Ливърпул

- Салах вкара във всеки един от последните си 8 мача във всички турнири

Интересен двубой, в който може би Атлетико ще започне по-предпазливо. Играчите на Ливърпул от своя страна помнят как загубиха от съблекалнята миналата пролет и също ще бъдат внимателни сега. Напълно е възможно съперниците да не се победят в един скучен мач, в който ще видим тактическо надиграване, но по-скоро трябва да очакваме успех на гостите, които на книга разполагат с по-качествен състав, с нападател във върховна форма и отбор в оптимална кондиция.

Прогноза: Атлетико - Ливърпул 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Ливърпул (Юрген Клоп )
 
Алисон
   
Александър - Арнолд
Матип
Ван Дайк
Робертсън
Хендерсън
Фабиньо
Милнър
Салах
Фирмино
Мане
Фелиш
Суарес
Караско
Паул
Коке
Лемар
Трипиър
Хермосо
Кондогбия
Фелипе
   
Облак
 
Атлетико (Диего Симеоне)

Обоснована прогноза: Атлетико - Ливърпул 1:2

  Сподели
276