Ливърпул ще пречупи Атлетико


Н. Гавазов

Ливърпул ще пречупи Атлетико

Ливърпул - Атлетико

Стадион: "Анфийлд", Лвиърпул

Дата: 11.03.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Дани Макеле (Холандия)

В сряда вечер Ливърпул и Атлетико ще определят поредния участник в 1/4-финалите на Шампионска лига. Испанците са традиционно труден съперник за "червените", които са близо до спечелване на титлата във Висшата лига, но тази вечер имат трудната задача да постигнат уверена победа над колектива на Диего Симеоне - отбор, който знае как да се брани, как да руши и изнервя играта на съперника и който може да контраатакува опасно. Дали европейските шампиони ще решат тази задача или ще се провалят, това ще разберем тази вечер.

Загубата на Ливърпул на стадиона, където постигнаха миналогодишния си европейски триумф бе началото на една лоша серия от резултати, непривични за мърсисайдци в последно време. Да, всеки отбор има своите спадове през сезона, но след неуспеха в Мадрид и измъчената победа над Уест Хем, Ливърпул и феновете му трябваше да преглътнат горчивия хап да получат три гола при гостуването на Уотфорд и да претърпят първата си загуба през сезона във Висшата лига. Няколко дни по-късно последва нов удар - загуба от Челси в Купата на Англия. Така "червените" със свити сърца влязоха в мача с Борнемут, а някои фенове на мърсисайдци започнаха да изпадат в истерия, че над отбора е надвиснала прокоба. Картината обаче се промени в рамките на 24 часа. Ливърпул успя да пречупи "черешите" с неубедителна игра, а Манчестър Сити загуби дербито на Манчестър, така че сега хората на Юрген Клоп са на две победи от сбъдването на 30-годишната мечта на стотиците милиони почитатели на тима.

Атлетико продължава да показва нестабилност, при това тя се изразява както в нападение (нереализиране на положенията), така и в защита. Особено изненадващи са слабостите в отбраната, а това се отразява и на резултатите. Столичани победиха много трудно Виляреал след успеха си над Ливърпул, но се провалиха при гостуването си на аутсайдера Еспаньол и при домакинството си на Севиля. Така хората на Симеоне продължават да стоят на шестата позиция в Примера дивисион, като единственото успокояващо е, че четвъртият в таблицата е само на една точка.

Ливърпул е без Шакири и Алисон. Добрата новина е завръщането на капитана Хендерсън. Атлетико е без кадрови проблеми след като Алваро Мората се завърна в строя.

Няма никакво съмнение, че се очертава много труден и нервен мач за двата тима. И голяма роля за това има голът на Саул в първата среща, защото "червените" ще са под напрежение от самото начало. Да, мърсисайдци имат увереност от обрат след епичния мач с Барселона, но сега ситуацията е друга. Тогава хората на Клоп се намираха в много по-добра форма и се възползваха от елемента на изненадата, докато сега те не са достатъчно ефективни и в тази посока могат да се дадат примери във всеки един от последните им десетина мача. Освен това Симеоне знае какво да очаква на "Анфийлд" и съответно ще подготви хората си за това. Със сигурност испанците ще се защитават така, сякаш животът им зависи от това и ще използват всякакви прийоми и средства да бавят и рушат играта, опитвайки се да изнервят съперника си.

Другото, което би трябвало да безпокои Ливърпул е това, че тимът е без чиста мрежа в последните си пет срещи. Напълно е възможно това да се случи и тази вечер, когато мърсисайдци пренесат цялата си мощ в полето на съперника и оголят задните редици.

В този смисъл двубоят ще е изключително интересен от гледна точка на противопоставянето на два класни съперника, от интригата в него и от треньорския дуел.

Големият въпрос е как ще завърши всичко това? С оглед на казаното по-горе, най-реалистичният вариант е двата тима да си отбележат по един гол и европейският шампион да напусне борбата. И това няма да бъде никаква изненада. Нека обаче не забравяме за магията на "Анфийлд", която този път ще бъде в помощ на Ливърпул. Хората на Клоп ще бъдат окриляни от фанатичната си публика, докато гостите ще се сблъскат с враждебна атмосфера, която по принцип не познават на стадионите в Испания. Именно и за това нашият кредит на доверие е насочен към Ливърпул. Да, срещата ще е много нервна и вероятно няма да видим красив футбол, а 22-та ще действат изключително прагматично, но "червените" ще натиснат педала (за разлика от Висшата лига, където почти са шампиони), отново ще покажат характер и ще повалят коравия си съперник.

Прогноза: Ливърпул - Атлетико Мадрид 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Ливърпул
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
07.03.2020 Висша Лига Ливърпул 2 - 1 Борнемут
03.03.2020 ФА Къп Челси 2 - 0 Ливърпул
29.02.2020 Висша Лига Уотфорд 3 - 0 Ливърпул
24.02.2020 Висша Лига Ливърпул 3 - 2 Уест Хям
18.02.2020 ШЛ Осминафинали Атлетико Мадрид 1 - 0 Ливърпул


Последни 5 срещи - Атлетико Мадрид
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
07.03.2020 Примера Дивисион Атлетико Мадрид 2 - 2 Севиля
01.03.2020 Примера Дивисион Еспаньол 1 - 1 Атлетико Мадрид
23.02.2020 Примера Дивисион Атлетико Мадрид 3 - 1 Виляреал
18.02.2020 ШЛ Осминафинали Атлетико Мадрид 1 - 0 Ливърпул
14.02.2020 Примера Дивисион Валенсия 2 - 2 Атлетико Мадрид


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
18.02.2020 ШЛ Осминафинали Атлетико Мадрид 1 - 0 Ливърпул
02.08.2017 Други Международни Атлетико Мадрид 1 - 1 Ливърпул
29.04.2010 Лига Европа Ливърпул 1 - 0 Атлетико Мадрид
22.04.2010 Лига Европа Атлетико Мадрид 1 - 0 Ливърпул
04.11.2008 Шампионска Лига Ливърпул 1 - 1 Атлетико Мадрид

Стартови състави

Атлетико (Диего Симеоне)
 
Облак
   
Трипиер
Савич
Хименес
Лоди
Кореа
Партей
Саул
Коке
Фелиш
Мората
Мане
Фирмино
Салах
Вайналдум
Фабиньо
Хендерсън
Робертсън
Ван Дайк
Гомес
Александър - Арнолд
   
Адриан
 
Ливърпул (Юрген Клоп )

Обоснована прогноза: Ливърпул - Атлетико 2:0

  Сподели
357