Ливърпул ще дръпне още в Мадрид


Н. Гавазов

Ливърпул ще дръпне още в Мадрид

Атлетико - Ливърпул

Стадион: "Ванда Метрополитано", Мадрид

Дата: 18.02.2020 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)

Атлетико Мадрид посреща Ливърпул в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига. Колективът на Диего Симеоне не впечатлява и букмейкърите отдават своите предпочитания на "червените" даже в сблъсъка в испанската столица. Но "дюшекчиите" са известни със своята борбеност и тактическа дисциплина, а и подкрепяни от своята темпераментна публика домакините могат да се надскочат и дадат битка на европейския шампион. Въпросът е дали това ще се случи или мърсисайдци ще преминат и през този съперник, защитавайки статута си на най-силния отбор на Стария континент.

Атлетико достигна до този етап на турнира като втори в група D, където се намираха отборите на Ювентус, Байер Леверкузен и Локомотив Москва. Испанците събраха 10 точки, с шест по-малко от лидера Ювентус, но и трябва да се отбележи, че мадридчани на практика си гарантираха билета за плейофите още след третия кръг.

Що се отнася до домашната сцена, там Атлетико не се справя добре и все повече се увеличават слуховете за евентуално напускане на Диего Симеоне. "Дюшекчиите" са само с една победа в последните си пет мача и заемат четвърта позиция в Ла Лига, изоставайки от втория Барселона на 12 точки. При това Атлетико е изправен пред реална заплаха да не се класира за следващото издание на Шампионска лига, защото най-близкият преследвач Севиля има същия актив, а шестия Виляреал е с два пункта по-малко.

Ливърпул спечели групата си в Шампионска лига с една точка пред втория Наполи, но ако трябва да бъдем честни, "червените" бяха под заплаха от отпадане до последния си мач. Както се очакваше, Клоп и хората му се отнесоха отговорно и с разбиране при гостуването си на РБ Лайпциг и изнесоха истинска лекция на младия си и ентусиазиран съперник, не позволявайки да се случи сензация.

Мърсисайдци се чувстват прекрасно в Англия. Отборът е само с едно равенство и без загуба до момента, а победната серия достигна 17 мача. Още по-впечатляваща изглежда преднината от 25 точки пред втория Манчестър Сити - самият Клоп каза, че не може да проумее как е възможно подобно откъсване. Факт е обаче, че Ливърпул умее да печели точки, при това не е задължително всеки път да показва извънземен футбол.

Трипиър от домакините е контузен, няма да играе и Ерера, а участието на Фелиш е под въпрос. Шакири и Клайн отсъстват от състава на гостите.

Какво да очакваме от утрешния двубой?

Прекалено много са факторите, които са в полза на "червените". Тимът се намира в чудесен игрови тонус, освен това се възползва от зимната пауза в Англия, което се случва за първи път в историята на Висшата лига. Огромен плюс е и това, че Ливърпул на практика реши всички въпроси на вътрешната сцена, което предполага, че всички сили ще бъдат хвърлени в Европа. Някой ще каже, че Клоп вече спечели Шампионска лига, но при такъв феноменален отбор и при така стеклите се обстоятелства на Острова, какво пречи на "червените" да постигнат требъл, което не са правили никога досега?

Атлетико пък вече не е онази страшна сила, която се бореше с Реал Мадрид и Барселона за титлата в Испания. На отбора му липсва острота на атаката и изграждане на играта в средата на терена и предни позиции. Това, което не може да се отнеме на мадридчани е дисциплинираната защита. Става дума за втората на-добра отбрана в Ла Лига със 17 допуснати гола от 26 мача (Ливърпул е с 15 гола в 24 мача).

Предполага се, че тактиката на Диего Симеоне ще е насочена към използване на силните страни в срещата, а именно, да бъде оставен противникът да играе с топката и да се дебне за грешки. Достатъчно е само един домакински гол, за да се премине към глуха защита. За нас обаче е по-вероятно Ливърпул да играе внимателно и все пак да пречупи съперника си.

Прогноза: Атлетико - Ливърпул 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Атлетико Мадрид
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
14.02.2020 Примера Дивисион Валенсия 2 - 2 Атлетико Мадрид
08.02.2020 Примера Дивисион Атлетико Мадрид 1 - 0 Гранада
01.02.2020 Примера Дивисион Реал Мадрид 1 - 0 Атлетико Мадрид
26.01.2020 Примера Дивисион Атлетико Мадрид 0 - 0 Леганес
23.01.2020 Купа на Краля Културал Леонеса 1 - 1 Атлетико Мадрид


Последни 5 срещи - Ливърпул
(Англия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
15.02.2020 Висша Лига Норич 0 - 1 Ливърпул
04.02.2020 ФА Къп Ливърпул 1 - 0 Шросбъри Таун
01.02.2020 Висша Лига Ливърпул 4 - 0 Саутхямптън
29.01.2020 Висша Лига Уест Хям 0 - 2 Ливърпул
26.01.2020 ФА Къп Шросбъри Таун 2 - 2 Ливърпул


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
02.08.2017 Други Международни Атлетико Мадрид 1 - 1 Ливърпул
29.04.2010 Лига Европа Ливърпул 1 - 0 Атлетико Мадрид
22.04.2010 Лига Европа Атлетико Мадрид 1 - 0 Ливърпул
04.11.2008 Шампионска Лига Ливърпул 1 - 1 Атлетико Мадрид
22.10.2008 Шампионска Лига Атлетико Мадрид 1 - 1 Ливърпул
  Сподели
442