Базел - Рома: Труден тест за Раниери


Н. Гавазов

Базел - Рома: Труден тест за Раниери

Базел - Рома
Стадион: "Санкт Якоб Парк", Базел
Дата: 03.11.2010
Час: 21:45
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

В група Е на Шампионската лига Базел приема Рома и ще търси своята втора победа срещу италианския вицешампион през настоящия сезон. И двата отбора са с по една победа и две загуби в турнира, но швейцарците имат известно предимство пред своя съперник в сряда вечер, защото на „Олимпико", в мач от третия кръг на ШЛ успяха да победят „вълците" с 3:1. Базел стартира участието си в най-престижния клубен турнир със загуба 1:2 при гостуването си срещу Клуж, а във втория кръг хората на Торстен Финк има защо да съжаляват, след като загубиха у дома си от Байерн в самия край на двубоя.

Във вътрешното първенство Базел е лидер в класирането с 25 точки от 13 мача, като през уикенда се наложи на Белинцона с 3:1.


За Рома сезонът на европейската сцена и в Серия А не протича по най-добрия начин. В първия кръг от ШЛ срещу Байерн, хората на Раниери не успяха да издържат до края и допуснаха два късни гола при гостуването си в Мюнхен. Последва конфликт между капитана Тоти и треньора на тима, като наставника бе обвинен, че е избрал погрешна тактика, последва забрана за интервюта и общуване с медиите. Победата срещу Клуж в Рим бе очаквана, но и много изстрадана. И когато всички очакваха Рома да победи на „Олимпико" Базел, с което „вълците" щяха да се закрепят на второто място в групата, а нещата в отбора да се успокоят, швейцарците победиха с 3:1, с което утежниха положението на италианския вицешампион.

Торстен Финк няма особени кадрови проблеми. Срещу Белинцона той направи осем промени в своя състав, с очевидната мисъл да запази основните си играчи за сблъсъка с Рома. Така в сряда в отбора се завръщат Япо, Щрелер, Хугел, Авраам, Фрай. Най-вероятно по крилата отново ще застанат Шачири и Щокер, а Япо и Хугел в опорната зона.

Раниери няма да може да разчита на Мексес, който получи астматичен пристъп. Проблемите за треньора се увеличиха, след като вчера стана ясно, че Бриги заради контузията си в бедрото също няма да играе и се присъединява към останалите контузени играчи - Адриано, Тадей и Писаро. Под въпрос е участието и на капитана Тоти, който има хематом в рамото и непосредствено преди мача ще се вземе решение дали е годен за игра.

Срещата е много важна и за двата отбора. За домакините една победа ще означава повишаване на шансовете за класиране на плейофите, а ако Рома победи, то тогава италианците остават в борбата и най-вероятно ще прекършат амбициозните планове на своя противник. Също така, това ще бъде добре дошло за Раниери, който има десет дни, за да оправи бъркотията в отбора. Статистиката обаче е безмилостна: „вълците" никога не са побеждавали в Швейцария! Освен това, Базел е негостоприемен домакин за италианските отбори. През сезон 2002/03 Ювентус претърпя тук загуба с 1:2, а след две години Интер завърши 1:1 на „Сейнт Якобс Парк". Също така Базел спечели седем от деветте си домакинства в европейските турнири. Според по-горното, фаворити ли са домакините в сряда вечер? В никакъв случай. Двубоят се очертава да бъде равностоен и най-вероятно по нищо няма да прилича на този в Рим. Склонен съм дори да предположа, че Рома, която е притисната до стената и все мач до края ще бъде последен, ще бъде по-близо до евентуална победа, отколкото своя противник. При всички положения можем да станем свидетели на невероятни обрати, а какъвто и резултат да се получи, той няма да бъде изненадващ. Съвета ми към тези, които не обичат авантюрите е да използват троен знак в прогнозите си.

Прогноза за: Базел - Рома 2:2


Последни 5 изиграни срещи:

Базел:

03 октомври Базел - Сион 1:1 (Суперлига)
15 октомври Ивердон - Базел 0:2 (Купа на Швейцария)
19 октомври Рома - Базел 1:3 (Шампионска лига)
24 октомври Санкт Гален - Базел 1:3 (Суперлига)
30 октомври Базел - Белинзона 3:1 (Суперлига)

Рома:

03 октомври Наполи - Рома 2:0 (Серия А)
16 октомври Рома - Дженоа 2:1 (Серия А)
19 октомври Рома - Базел 1:3 (Шампионска лига)
24 октомври Парма - Рома 0:0 (Серия А)
30 октомври Рома - Лече 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Базел - Рома

4 мача
2 победи за Базел
0 равенства
2 победи за Рома
Голова Разлика: 7:6 за Базел


Коефициенти от bet365:
Базел - 2.80
Равен - 3.40
Рома - 2.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144