Брага ще запише първи успех в Шампионската лига


Т. Михайлов

Брага ще запише първи успех в Шампионската лига

Брага - Партизан
Стадион: "Мунисипал", Барга
Дата: 19.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Лоран Дюамел (Франция)


Два отбора без особено голям опит ще се срещнат в третия кръг на груповата фаза на Шампионската лига. Дебютантът Спортинг Брага посреща участващия за втори път в турнира Партизан. На този етап съперниците нямат спечелени точки и се очертават като аутсайдери в Група Н.

Брага започна катастрофално с две загуби с доста неприятен резултат. Първо Арсенал разби португалците на “Емирейтс” с 6:0, а след това Шахтьор си тръгна с класически успех от “Ещадио Мунисипал”. Тези поражение бяха неочаквани с оглед доброто представяне на Спортинг в последните години в турнира за Лига Европа. В Лига Сагреш вицешампионите от последния сезон са 6-ти с 3 победи, 2 равни и 2 загуби след 7 кръга. В последния Брага отстъпи на Шампиона Бенфика с 1:0.

Партизан вече навъртя 8 мача в груповата фаза на Шампионската лига, но продължава да търси първи успех като има 7 загуби и равен, постигнат при предишното участие на тима срещу Реал Мадрид. Стартът на “гробарите” през този сезон бе срещу Шахтьор в Донецк, в мач загубен с 0:1. След това Арсенал си тръгна с три точки от ЮНА след 3:1. В сръбското първенство Партизан изостава с 3 точки зад Цървена звезда, допускайки преди 2 кръга първата си загуба от Войводина. В петък “черно-белите” победиха с 5:3 Сартид в луд мач.

Брага и Партизан не са се срещали досега. Португалците имат три мача срещу сръбски съперници като и трите пъти това е Цървена звезда. В тези мачове Брага постига победа и два равни. При 6 гостувания в Португалия “гробарите” имат само една победа с 3:1 през 2002 срещу Спортинг Лисабон. Една от трите им загуби е от Порто с 2:1 при предишното участие на Партизан в Шампионската лига през 2003.

Мосоро се завърна в мача срещу Навал на 24 септември, отбелязвайки гол. Неговият крак беше счупен през март в мача с Бенфика. Ким е аут до Нова година заради скъсан ахилес в предсезонната подготовка.

Марко Йованович е наказан за Партизан след червения му картон срещу Арсенал. Клео и Младен Кръстаич получиха почивка в петък срещу Сартид. Неманя Томич е с болки, но вероятно ще вземе участие в срещата.

Партизан бе по-близо до спечелването на някакви точки в първите два кръга, но това не означава, че сърбите са фаворит при гостуването си в Португалия. Футболът в тази страна е далеч по-силен от този в западната ни съседка и това ще се види в предстоящия в двубой. Брага ще запише първи три точки и ще стане фаворит за третото място в група Н, което дава право на участие в Лига Европа.

Последни 5 изиграни срещи:

Брага:

19 септември Пасош Ферейра - Брага 2:2 (Суперлига)
24 септември Брага - Навал 3:1 (Суперлига)
28 септември Брага - Шахтьор Донецк 0:3 (Шампионска лига)
03 октомври Бенфика - Брага 1:0 (Суперлига)
10 октомври Десембро - Брага 1:2 (Купа на Португалия)

Партизан:

19 септември Борац Чачак - Партизан 0:2 (Суперлига)
24 септември Партизан - Спартак Суботица 0:0 (Суперлига)
03 октомври Войводина - Партизан 2:0 (Суперлига)
06 октомври Младост Апатин - Партизан 0:6 (Купа на Сърбия)
15 октомври Партизан - Смедерево 5:3 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Брага - Партизан

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Брага - 1.83
Равен - 3.50
Партизан - 4.50

Прогноза: Брага - Партизан 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179