Клоп: Графикът на УЕФА вреди на играчите


И. Ангелов

Клоп: Графикът на УЕФА вреди на играчите

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп обвини УЕФА в странно подреждане на срещи без оглед здравето на футболистите, след като организацията разположи мачове от Лига на нациите близо до финала на Шампионска лига. Тотнъм и Ливърпул играят финал на Шампионска лига на 1 юни, а 5 дни по-късно Англия играе с Холандия в полуфинал.

"На 1-ви юни ние играем финал в Шампионска лига, а на 6-ти има един прекрасен турнир на име Лига на нациите. Всички ме гледаха странно когато казвах, че той не е добра идея. Сега, изненада, имаме два английски отбора в Шампионска лига на финал. Когато не се научиш да се грижиш за играчите по по-добър начин в турнирите, това е шанса ти да убиеш тази прекрасна игра. За момента други хора се грижат за това.

"Това не е по вина на Гарет Саутгейт. Да планираш нещо и да се окаже, че имаш финал на Шампионска лига, много от играчите от който имат срещи в Лига на нациите. Това е интересно планиране. Мисля, че и пътуване до Баку за финала на Лига Европа е странно решение. Аз не зная какво закусват хората, които решават тези неща. Миналата година ние пътувахме до Киев - прекрасен град. Но не е вероятно отбор от там да стигне до финал. Мадрид трябва да се приготви за 200 000 привърженици от Англия.

"Тези решения трябва да са смислени. Може би градовете първо да решат да намалят цените? Една стая трябва да струва 100 лири, а не 2700. Аз съчувствам на феновете."

  Сподели
491