Тотнъм ще повали Твенте


Т. Михайлов

Тотнъм ще повали Твенте

Тотнъм - Твенте
Стадион: "Уейт Харт Лейн", Лондон
Дата: 29.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Тере Хауге (Нор)


Тотнъм посреща Твенте в двубой от втория кръг на груповата фаза в Шампионската лига. Двата тима са дебютанти в турнира, а попаднаха в нелека група с шампиона Интер и немският гранд Вердер Бремен.

За първи път от 48 години “Уайт Харт Лейн” ще посрещне мач от най-престижната европейска надпревара. Последният такъв случай е от 1962, когато “шпорите” са отстранени от бъдещия шампион Бенфика. В първия си двубой срещу Вердер в Германия Тотнъм спечели точка и сега ще търси победа, с която да увеличи значително шансовете си за участие в директните елиминации. Напоследък момчетата на Хари Реднап са непостоянни, записвайки само 1 победа в 6 мача. Във Висшата лига Тотнъм е с две победи, два равни и две загуби, което му отрежда осма позиция. През уикенда “шпорите” загубиха градското дерби с Уест Хем с 0:1.

Твенте също може да е доволен от резултата, който постигна в дебютния си мач в Лигата. Тимът от Еншаде направи 2:2 с шампиона на Европа Интер. Добро е представянето на “червените” и в Ередивизи. Там момчетата на Мишел Прьодом не са вкусили поражението и след 3 победи и 4 равенства заемат 4-то място. В последния кръг те извоюваха бойко реми с Аякс 2:2 като и двете попадения отбеляза Тео Янсен. Стилът, който Твенте практикува сега не се различава особено от наложения от Стив Макларън, така че в Англия те едва ли ще се затворят.

Тотнъм е непобедим в последните си 5 домакинства в Европа. Срещу холандски съперници “шпорите” имат 2 победи, 3 равенства и загуба на “Уайт Харт Лейн”. За последно те срещнаха ПСВ през 2008 в Купата на УЕФА и загубиха с 0:1. На “Филипс Стейдиъм” Бербатов донесе победата с феноменал гол, но при дузпите холандците продължиха. В Англия Твенте има равен и 4 загуби. Последно те загубиха от Манчестър Сити през ноември 2008 с 3:2 в групите на УЕФА. Малко преди това Арсенал ги бе разбил с 4:0 в третия предварителен кръг на Шампионската лига.

Хари Реднап има доста проблеми с контузии в състава. Най-сериозно засегната е защитата. Йонес Кабул и Ледли Кинг са под въпрос заради разтежения. С травми са Уилям Галас и Мйкъл Доусън. Асу-Екото ще се завърне. В нападение ще липсва основният реализатор Джърмейн Дефоу.

При Твенте положението е малко по-добро. Барт Буис е аут за 6 седмици, а колегата му в отбраната Дуайт Тиендали е под въпрос. Други проблеми холандците нямат.

Тотнъм и Твенте са изключително непредвидими отбори, в чиито мачове често се случват драматични обрати и изненадващи резултати. Тотнъм е лек фаворит поради домакинското си предимство и атмосферата, която феновете на тима ще създадат. Макар и трудно англичаните ще вземат трите точки.


Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

11 септември УБА - Тотнъм 1:1 (Висша лига)
14 септември Вердер - Тотнъм 2:2 (Шампионска лига)
18 септември Тотнъм - Уулвърхемптън 3:1 (Висша лига)
21 септември Тотнъм - Арсенал 1:4 сл. прод. (Карлинг Къп)
25 септември Уест Хем - Тотнъм 1:0 (Висша лига)

Твенте:

11 септември ВВВ Венло - Твенте 1:2 (Ередивизие)
14 септември Твенте - Интер 2:2 (Шампионска лига)
19 септември Хераклес - Твенте 0:0 (Ередивизие)
22 септември Капел - Твенте 1:4 (Купа на Холандия)
25 септември Твенте - Аякс 2:2 (Ередивизие)


Досегашни срещи:


Тотнъм - Твенте

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Тотнъм - 1.72
Равен - 3.60
Твенте - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154