И в лоша форма Арсенал е твърде силен за Партизан


Т. Михайлов

И в лоша форма Арсенал е твърде силен за Партизан

Партизан - Арсенал
Стадион: "Партизан", Белград
Дата: 28.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)


Арсенал гостува в Белград на Партизан в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионската лига. “Топчиите” са лидер и фаворит в групата, но им предстои напрегната среща с една от най-темпераментните агитки в Европа.

Партизан все още търси успех при второто си участие в най-престижния турнир на Стария континент. На старта сръбският шампион отстъпи трудно на украинския гранд Шахтьор с 1:0 и показа, че няма да приеме ролята на боксова круша в групата. В сръбската лига “гробарите” са лидер с 16 точки от 6 кръга, колкото има и вечният им съперник Цървена звезда. В последния си мач “черно-белите” загубиха първи точки, правейки 0:0 със Спартак Златибор. Срещата беше в петък, за да имат футболистите на Партизан повече време за възстановяване от именития си гост.

Арсенал започна с гръм и трясък сезона в Шампионската лига, смазвайки с 6:0 португалския вицешампион Спортинг Брага. Лошо обаче се стекоха нещата за “топчиите” в последните два кръга на Висшата лига. Първо “черните котки” от Съндърланд минаха пътя на момчетата на Венгер, взимайки точка. Шокът дойде тази събота, в която непретенциозният Уест Бромич си тръгна с 3 точки от “Емирейтс” след 3:2. Това остави Арсенал на трета позиция с 11 точки, на 4 зад Челси и една зад Манчестър Юнайтед.

Партизан и Арсенал не са срещали досега. В последните си две домакинства срещу английски съперник “гробарите” загубиха. В последния предварителен кръг в надпреварата през сезон 2003/2004 Нюкасъл си тръгна с 1:0 от Белград. После обаче Партизан извърши чудо, печелейки промоция за групите след дузпи. През 1999 Лийдс записа два успеха над сърбите. Преди това “гробарите” имат три феноменални успеха срещу англичани. През 1966 в полуфинал на КЕШ е повален Манчестър Юнайтед с 2:0. В Англия, “червените дяволи” печелят с 1:0 и отпадат. През 1984 във втория кръг на УЕФА КПР побеждава “гробарите” с 6:2 у дома, но губи реванша с 4:0. Арсенал е гостувал само веднъж в Сърбия през 1978/1979 за Купата на УЕФА, когато губи с 0:1 от Цървена звезда и след 1:1 в Лондон отпада.

В състава на домакините няма сериозни контузии. Стефан Савич премина проби в Арсенал и въпреки, че не беше одобрен е видял как тече подготовката при лондончани. Клео и Илиев ще водят атаката на “гробарите”, а схемата им е класическото 4-4-2.

Мануел Алмуня получи контузия през уикенда и ще отстъпи мястото си на Фабиански. Аут са капитанът Фабрегас, централният бранител Томас Вермален, Робин Ван Перси и Никлас Бендтнер. Киърън Гибс е под въпрос.

Арсенал е твърд фаворит в мача. Макар историята да познава велики победи на Партизан над тимове от Острова в днешно време реалностите са други. “Топчиите” вероятно ще са крайно мотивирани да оставят зад гърба си поражението от Уест Бромич с хубав успех. Тя най-вероятно ще дойде, макар че “гробарите” са подготвили изненади и в никакъв случай няма да се дадат без бой.
 
Последни 5 изиграни срещи:

Партизан:

04 септември Партизан - Хайдук Кула 2:0 (Суперлига)
11 септември Партизан - Рад 3:0 (Суперлига)
15 септември Шахтьор Донецк - Партизан 1:0 (Шампионска лига)
19 септември Борац Чачак - Партизан 0:2 (Суперлига)
24 септември Партизан - Спартак Суботица 0:0 (Суперлига)

Арсенал:

11 септември Арсенал - Болтън 4:1 (Висша лига)
15 септември Арсенал - Брага 6:0 (Шампионска лига)
18 септември Съндърланд - Арсенал 1:1 (Висша лига)
21 септември Тотнъм - Арсенал 1:4 сл. прод. (Карлинг Къп)
25 септември Арсенал - Уест Бромич 2:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Партизан - Арсенал

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Партизан - 6.50
Равен - 3.60
Арсенал - 1.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
203