Битката между Давид и Голиат обещава да бъде интересна


Н. Гавазов

Битката между Давид и Голиат обещава да бъде интересна

Жилина - Челси
Стадион: "Под Дубном", Жилина
Дата: 15.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)

Челси започва своята европейска кампания 2010/11 далеч от своя дом, срещу шампиона на Словакия Жилина, който придоби правото да стане член на Клуб 32, отстранявайки чешкия Спарта с общ резултат 3:0. Интересното е, че двата отбора са се срещали досега, но на етап квалификации през сезон 2002/03 и тогава лондончани отстраниха своя съперник с общ резултат 5:0. Битката в сряда вечер изглежда като двубой между Давид и Голиат, но футбола за това е толкова обичан, защото не знаеш никога какво може да ти поднесе.

„Българският" Жилина както определи словаците Guardian е абсолютен дебютант в турнира и е едва третия отбор от малката централноевропейска страна, който ще играе в големия турнир. Това ще бъде достатъчно основание за словашките футболисти да се опитат да направят впечатление, още повече, че ще имат подкрепата на ентусиазираната си публика. Старши треньорът Павел Хапал вече призна, че отборът му е скромен, но допълни, че момчетата му ще направят всичко възможно да затруднят и изненадат своя противник.

В момента Жилина са на върха в таблицата за класиране във вътрешното първенство и от осем мача имат 4 победи и 4 равенства. През уикенда хората на Хапал победиха Татран Прешов с 2:1, като головете за победителите вкараха Джес и Владавич.


Шампионът на Англия има четири победи от четири мача във Висшата лига и в момента е на мястото на което завърши миналия сезон. Хората на Карло Анчелоти показват невероятна форма, а последна тяхна жертва стана Уест Хем, които загубиха с 1:3. Головете за победители отбелязаха Калу, а Есиен оформи дубъл.

Въпреки, че италианския мениджър на „сините" настоява, че няма натиск върху него за спечелване на европейската купа, Роман Абрамович със сигурност иска във витрината си и Шампионската лига. Когато руския магнат стана собственик на клуба , той обеща да направи от „аристократите" световна сила. До този момент Челси вече бе близо до подобен успех, но имаше нещастието през 2008 година да срещне на финала в „Лужники" хората на Сър Фъргюсън, а миналата година пък „сините" бяха отстранени на осминафинал от бъдещия първенец Интер с Жозе Моуриньо.

Треньорът Хапел остави през уикенда срещу Татран по-голямата част от титулярите да почиват и останат свежи за предстоящия дебют в групите на Шампионската лига. В центъра на отбранаата се завръща Йозеф Плашек, а в халфовата линия се очаква основна роля да играе Робърт Джес. Вероятен състав: Дубравка, Пешалка, Гулдан, Мраз, Рилке, Мажтан, Джес, Оравец, Плашек, Кеесау и Бело.

За Челси отпадат Лампард, Босингва и Ашли Коул, които са с контузии. Дрогба също отпадна от групата заради контузия, така, че най-вероятно ще видим Анелка начело на атаката, а Малуда и Калу по крилата. В средата ще бъдат Есиен и Микел, както и Рамирес, който ще направи своя европейски дебют със синята фланелка.


Срещата между Давид и Голиат обещава да бъде много интересна. Първо, словашкия шампион е непознат като отбор за английския гранд и второ, отбора е способен на чудеса пред собствената си публика. Несъмнено е, че домакините ще сторят всичко възможно да направят запомнящ дебют и ще играят над възможностите си, което ще бъде сериозно предизвикателство за Челси. Въпреки, че „сините" са без няколко ключови играчи, отборът има достатъчно сила и мощ да се справи със своя противник. Ако обаче допуснем елемента подценяване, бихме станали свидетели и на една лека сензация. Относително ниските температури които се очакват в Словакия и силните ветрове, също могат да повлияят на играта. Интересен двубой, победата в който не бива с лека ръка да присъждаме на Челси.

Прогноза: Жилина - Челси 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Жилина:

17 август Спарта Прага - Жилина 0:2 (Шампионска лига)
21 август Жилина - Сеница 0:0 (Суперлига)
25 август Жилина - Спарта Прага 1:0 (Шампионска лига)
28 август Спартак Търнава - Жилина 0:0 (Суперлига)
11 септември Жилина - Татран Прешов 2:1 (Суперлига)

Челси:

08 август Челси - Манчестър Юнайтед 1:3 (Камюнити Шийлдс)
14 август Челси - Уест Бромич 6:0 (Висша лига)
21 август Уигън - Челси 0:6 (Висша лига)
28 август Челси - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
11 септември Уест Хем - Челси 1:3 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Жилина - Челси

2 мача
0 победи за Жилина
0 равенства
2 победи за Челси
Голова Разлика: 5:0 за Челси


Коефициенти от bet365:
Жилина - 15.00
Равен - 6.00
Челси - 1.22

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159