Вердер ще излъже дебютанта Тотнъм


Т. Михайлов

Вердер ще излъже дебютанта Тотнъм

Вердер - Тотнъм
Стадион: "Везерщадион", Бремен
Дата: 14.09.2010
Час: 21:45
Съдия: Масимо Бусака (Швейцария)


Изключително интригуващ е сблъсъкът от Група А на Шампионската лига в Бремен, където един срещу друг се изправят местният Вердер и английският Тотнъм. Германците имат доста по-голям опит в турнира, но от Тотнъм може да се очаква абсолютно всичко.

Германците ще запишат шесто участие в Лигата за последните 7 години. Те заслужиха това право след като завършиха трети в Бундеслигата и в плейофа надиграха италианския Сампдория след 3:1 у дома и загуба с 3:2 след продължения в Генуа.

Стартът на Вердер в новия сезон на Бундеслигата не е добър като момчетата на Томас Шааф са 10-ти след три кръга, в които записаха загуба, победа и равен. Хиксът все пак беше срещу шампиона Байерн на “Алианц Арена”. Това бе поредно лято, в което Вердер се раздели с ключов футболист. Месут Йозил пое към Реал Мадрид.

Тотнъм най-сетне осъществи мечтата си да се класира за Шампионската лига. “Шпорите” пробиха т.нар Голяма четворка, изхвърляйки зад борда Ливърпул. Последва плейоф с Йънг Бойс. Той започна трагично като за 30 минути швейцарците поведоха с 3:0, но хората на Реднап намалиха до 3:2. В реванша 4:0 бе напълно достатъчно да покаже, кой е по-добрият.

Тонъм започна Висшата лига с 0:0 с Манчестър Сити, след което победи Стоук като гост. Последваха разочароващи равенства с Уигън и Уест Бромич. През лятото лондончани направиха два значими трансфера, взимайки опитния Уилям Галас и холандската звезда Рафаел ван дер Ваарт.

Централният защитник на домакините Пер Мертезакер е аут за около месец заради счупена скула. Партньорът му Налдо също няма да играе поради травма в коляното. Така единият защитник със сигурност ще е Микаел Силвестър. Писаро е под въпрос заради болки в бедрото Торстен Фрингс, Тим Боровски и Арън Хънт ще играят, след като леките им контузии са отшумели.

Доста неприятности се събраха и около състава на англичаните. Джърмейн Дефоу е със скъсано сухожилие и няма да играе 3 месеца. Майкъл Доусън пък пострада в квалификацията АнглияБългария и е аут за 2 месеца. Карло Кудичини ще пази, тъй като Аурелио Гомеш вероятно няма да се възстанови навреме.

Вердер е по-опитният състав що се отнася до европейските битки и със сигурност ще има предимство в мача. Освен това “бременските музикани” са домакини и трябва да спечелят трите точки, ако искат да увеличат шансовете си за излзиане от тази доста заплетена група, където са още шампионът на Европа Интер и този на Холандия Твенте.
 
Последни 5 изиграни срещи:

Вердер:

18 август Вердер - Сампдория 3:1 (Шампионска лига)
21 август Хофенхайм - Вердер 4:1 (Бундеслига)
24 август Сампдория - Вердер 3:2 сл. прод.(Шампионска лига)
28 август Вердер - Кьолн 4:2 (Бундеслига)
11 септември Байерн Мюнхен - Вердер 0:0 (Бундеслига)

Тотнъм:

17 август Йънг Бойс - Тотнъм 3:2 (Шампионска лига)
21 август Стоук Сити - Тотнъм 1:2 (Висша лига)
25 август Тотнъм - Йънг Бойс 4:0 (Шампионска лига)
28 август Тотнъм - Уигън 0:1 (Висша лига)
11 септември Уест Бромич - Тотнъм 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Вердер - Тотнъм

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Вердер - 2.15
Равен - 3.40
Тотнъм - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168