Анонс на плейофите за влизане в групите на ШЛ - срещите в сряда


Н. Гавазов

Анонс на плейофите за влизане в групите на ШЛ - срещите в сряда

Futbol TV ще направи кратък анонс на някои от срещите - реванш от 4-я квалификационен кръг за влизане в групите на Шампионската лига, които ще се играят в сряда. Желание, страст, настойчивост и майсторство - всичко това ще видим в предстоящите двубои в които главни действащи лица са отбори като Тотнъм, Зенит, Оксер и Динамо Киев.

 

Тотнъм - Йънг Боис
Стадион: „Уайт Харт Лейн", Лондон
Начало: 21:45
Съдия: Лоран Дюмел (Франция)

Тотнъм приема швейцарския Йънг Бойс на „Уайт Харт Лейн" с надеждата да преодолее неприятното 2:3 в първия мач от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига. Какво по-хубаво нещо да играеш реванш на собствения си стадион, далеч от изкуствената трева и да усещаш подкрепата на публиката! Миналата седмица, първите 30 минути на мача в Швейцария се превърнаха в истински кошмар за хората на Реднап, които губеха с 0:3 и феновете на „шпорите" виждаха края на мечтите си. В крайна сметка с голове на Басонг и след това на Павлюченко, англичаните направиха загубата по-нормална, феновете върнаха усмивките си, а въодушевения Реднап заяви, че това е една много красива загуба.

Йънг Бойс пристига в Лондон с актив от един гол, но без своята изкуствена трева, която създаде толкова много главоболия на Тотнъм в първия мач. При всички положения обаче, двата гола отбелязани във вратата на „младите момчета" в първия мач не дават са в голяма тежест за швейцарците и те ще трябва да положат много усилия, за да не допуснат гол, което ще бъде много трудно. В същото време обаче, Йънг Бойс вече показаха, че не бива да бъдат подценявани защото приблизително в същата ситуация бяха и срещу турския гранд Фенербахче, попадайки на враждебния „Шюкрю Сарачоглу", където победиха домакините с 1:0.

Хари Реднап със сигурност няма да може да разчита на плеймейкъра си Лука Модрич. Все още са противоречиви информациите за Роман Павлюченко, Дефоу и Роби Кийн и не е сигурно участието им в мача. Схемата на игра, която Реднап ще избере е по-скоро 4-3-3, отколкото 4-4-1-1. На върха на атаката ще бъде Крауч, отляво ще застане Бейл, а отдясно Хъдълстоун.

Швейцарците пристигат с проблеми в защитата си след като треньорът Петкович няма да може да ползва услугите на Дудар и Лингани. Схемата на игра ще бъде очевидно дефанзивна : 4-5-1 с един единствен нападател Биенвеню.

Въпреки кадровите проблеми, Тотнъм е по-класния отбор и би трябвало да няма проблеми със своя противник. Още повече, че „шпорите" се намират в много добро морално състояние след победата на Стоук Сити, а и ще имат подкрепата на публиката.

Прогноза за: Тотнъм - Йънг Бойс 2:0

 

Оксер - Зенит
Стадион: „Абе Дешам", Оксер
Начало: 21:45
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Оксер пристигна в северната столица на Русия за първия си мач от 4-я квалификационен кръг за влизане в групите на шампионската лига като аутсайдер, и бе на път да потвърди това, след като още в 3-та минута Кержаков отбеляза гол за домакините, а в следващите 15 минути французите не бяха на себе си. След това обаче, гостите заиграха стабилно в защита, започнаха да атакуват и задържат повече топката, и в крайна сметка не допуснаха повече голове, постигайки много добър турнирен резултат.

В първенството на Франция, което вече започна, Оксер се представя неубедително и след трите изиграни кръга има три равенства, заемайки 14 място в класирането.


Руският гранд Зенит е на път да постави рекорд, след като в 16 изиграни мача от руската Висша лига все още няма загуба. Питерци излязоха в първия мач срещу Оксер като фаворити и започнаха отлично мача, но след това не успяха да сътворят нищо особено, въпреки очакванията на много бройните фенове. В отбора са инвестирани милиони евро през лятото и съвсем основателно собствениците искат те да бъдат подплатени с успехи. За това и разочарованието на старши треньора Спалети бе голямо: „ Играхме добър мач и постигнахме победа. Но бихме могли да бъдем по-съсредоточени пред противниковата врата".


За домакините отпадат Ликата, който лекува дълговременна контузия, както и Дариус Дудка. Най-вероятно на крилото ще видим Олиех вместо Конто, като тактическата постройка ще бъде 4-2-3-1, с която ще се търси сигурност в средата и надмощие в атака.

Бистров не игра за Зенит в първия мач, поради не напълно възстановяване, но сега той ще бъде на разположение на своя отбор. Спалети ще използва само един нападател в атака - Кержаков, а средата на терена ще насити с петима полузащитници.


У дома и стените помагат и на Зенит наистина ще бъде трудно на „Абе Дешам", поради което най-вероятно руснаците ще приемат играта. В своята история руския клуб има положителен баланс срещу френски отбори, но пък Оксер е загубил само една среща от последните си 16 на европейската си сцена. От друга страна французите не вкарват много голове, което предполага, че тенденцията срещу Зенит ще продължи.

Прогноза за: Оксер - Зенит 1:1

 

 

Аякс - Динамо Киев

Стадион: „Амстердам Арена", Амстердам
Начало: 21:45
Съдия: Алберто Маленко (Испания)


Първият мач между двата отбора противно на очакванията завърши 1:1, което за реванша дава голямо предимство на холандския гранд и бивше европейско величие Аякс. Още повече, че фактора домакинство не бива да бъде пренебрегван и дори при резултат 0:0 холандците ще продължат напред. Футболистите на домакините обаче ще търсят победата и най-вероятно такива са указанията на техния треньорски щаб.
„Ние сме си у дома и това е голямо предимство за нас. Нека победим с 2:0, пък тогава ще видим!", заяви крилото Емануелсон.


Динамо не успя да победи у дома си, но по-лошо щеше да бъде, ако бе загубил. Така надеждите на украинците останаха живи, още повече, че тимът играе редовно в групите на Шампионската лига четири поредни години и всички са уверени, че това ще се случи за пети път.

„Много е важно да запазим мрежата си суха. Направим ли го, ще постигнем добър резултат", заяви Шевченко на вчерашната пресконференция.


Схемата, която ще използва Мартин Йол е 4-4-2. Няма особени промени в състава от първия мач, с тази разлика, че сега в средата на терена ще видим Алдервайрелд, вместо Пресас. Анита заради натрупани картони пропуска двубоя

Газаев ще използва същата схема на игра, с Шева и Ярмоленко начело на нападението. Алмейда и Бетао пък ще заемат места в центъра на отбраната. На вратата отново ще застане 17 годишния Ковал, който спаси отбора си в първия мач. В Киев останаха Бертоло и Маграо, а Гармаш е дисквалифициран.

Несъмнено, очаква ни много интригуващ двубой, в който ще изобилстват единоборствата и борбата. Задачите и пред двата отбора са едни и същи и всеки ще се стреми да постигне добър резултат. Предимството на домакините обаче не бива да се пренебрегва, а и формата на киевчани в момента не е от най-добрите.

Прогноза за: Аякс - Динамо Киев: 2:1

 

Останалите срещи са:

Жилина - Спарта Прага

Копенхаген - Розенборг

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
164