Анонс на плейофите за влизане в групите на ШЛ - срещите в сряда


Н. Гавазов

Анонс на плейофите за влизане в групите на ШЛ - срещите в сряда

Тирасполския Шериф ще се опита да докаже, че едно участие в груповата фаза на шампионската лига не е научна фантастика, а реалност. В същото време ни очаква испанско-португалски сблъсък, а борбата между Бундеслигата и Серия А ще се пренесе на стадиона в Бремен. Futbol TV анонсира предстоящите събития от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига в сряда вечер.

 

Спортинг Брага - Севиля

Стадион: "Брага Минисипал", Брага
Начало: 21:45
Съдия: Волфанг Щарк


Когато преди 12 месеца Брага стартира кампанията си в португалското първенство, едва ли някой е предполагал, че отборът на Пасиенся ще се изправи срещу Севиля в спор за влизане в групите на Шампионската лига. В крайна сметка отборът от северната част на Португалия остави след себе си в класирането Порто и Спортинг Лисабон, а шампионът Бенфика не бе спокоен до последно за първото си място. Явно това не е достатъчно за тима от „града на архиепископите", които започнаха новия сезон в португалската Супер лига с победа, но по-впечатляващо е, че отстраниха един от грандовете на шотландския футбол - Селтик, като го направиха по категоричен начин.

Севиля завърши на четвърто място кампанията си в Примера Дивисион, оставяйки противоречиви впечатления за цялостното си представяне въпреки, че в последния кръг победи като гост Атлетико Мадрид. По-впечатляващ е стартът на новия сезон, след като в мач за Суперкупата победи с 3:1 не кой да е, а шампиона Барселона. Като цяло отборът на Антонио Алварес запази ядрото си и можем да очакваме добро представяне на андалусците както на европейската сцена, така и на вътрешната.

Домакините нямат проблеми с контузени или наказани играчи. Наставникът Мосоро ще използва най-вероятно схема на игра 4-4-1-1. На върха на атаката ще бъде бразилския нападател Пауло Сезар, който миналия сезон вкара важни голове в решителните срещи са тима си.

За гостите под въпрос е участието на Драгутинович и Акоста, които лекуват контузии. Старши треньорът Алварес ще използва схемата 4-4-2 с Фабиано и Кануте отпред. Двойката нападатели наистина е много опасна и не прощава грешки в противниковата защита.

Очертава се много интересен иберийски сблъсък. Домакините са обзети от ентусиазъм, след елиминирането на Селтик, от своя страна не по-малък е ентусиазма на Севиля, които в събота повалиха Барселона. Ако португалците не успеят да опазят Фабиано и Кануте, много е вероятно да преживеят истински кошмар. От своя страна Севиля, трябва да внимава, тъй като основната черта на техния противник е когато отнеме топката да я изнесе бързо напред, организирайки по този начин мощни контраатаки.


Прогноза: Брага - Севиля 2:1

 


Вердер - Сампдория

Стадион: "Везерщадион", Бремен
Начало: 21:45
Съдия: Стефан Лануа

Първенствата на Германия и Италия вече няколко години се намират в състояние на задочна борба. Всеки от тях претендира за по-висок коефицент в УЕФА, което ще доведе до повече участници в европейските турнири. Точка на миналогодошния спор постави Интер, благодарение на когото Серия А се намира в преимуществено положние.

Националните шампионати на Испания и Германия все още не са стартирали, поради което и отборите нямат нормалния игрови ритъм. Бременци се разделиха вчера с Йозил, който се очакваше да премине в Реал през следващия сезон. За домакините няма да играе и Налдо, който лекува дълговременна контузия.

Италианците се добраха до участие в Шампионската лига, класирайки се четвърти в Серия А, но през последните няколко години генуезци по принцип стоят далеч от европейския футбол. Архитектът на миналогодишния им успех обаче - треньора Луиджи дел Нери замина за Торино, където пое Ювентус и на негово място дойде непознатия Доменико Ди Карло.

Схемата на игра, която ще използва немския отбор е 4-4-2, като на мястото на Йозил най-вероятно ще застане Аарон Хънт. В атака пък ще видим Алмейда и Писаро.

Италианците ще използват същата схема 4-4-2, с Касано и Пацини в атака и Паломбо и Тисоно в средата на терена. Новата придобивка от Сиена - вратарят Курчи най-вероятно ще започне като титуляр.

Очакванията са двата отбора да покажат атакуващ футбол, макар, че домакините добре знаят предимствата да не допуснеш гол у дома си. Много е вероятно Сампдория да си тръгне за Италия със загуба, най-вече поради липса на игрова практика в отбора. И двата тима са равностойни, което обещава интересен двубой.

Прогноза за: Вердер - Сампдория 2:2

 

 

Партизан - Андерлехт

Стадион: „Партизана", Белград
Начало 21:45


Единственият път когато Партизан се класира за групите на Шампионската лига бе през 2003 година, когато елиминира в плейофите английския Нюкясъл. На няколко пъти след това сръбския гранд се опита да влезе в клуба на 32-та, но така и не успя. Този път черно-белите отново имат този шанс, след като елиминираха Пюник и ХИК по убедителен начин.

Белгийският шампион миналата година също се опита да влезе в групите на Шампионската лига, но с разгромното 2:8 бе изхвърлен от френския Олимпик Лион. Едва ли тази година ще се стигне до такъв позор, още повече, че белгийците са твърдо решени да намерят място сред 32-та най-добри отбора на Стария континент. Тимът достигна до тук елиминирайки непретенциозния уелски отбор Ню Сейнтс, а в първенството на страната постигна две победи и един равен мач, отбелязвайки осем гола в три срещи.

Схемата на игра, която ще използват домакините ще бъде 4-4-2, с Клео и Илиев отпред, а Илич и Томич най-вероятно ще застанат по крилата. Целта ще бъде топката да се изнася възможно най-бързо към голмайстора Клео и да се откъснат противниковите нападатели от съотборниците си.

Белгийците ще излязат с един нападател в лицето на Лукаку, който направи фурор през изминалия сезон и съвсем основателно събуди интереса на Реал Мадрид към себе си. Зад младия футболист ще се разположат Суарес, Коуате и Маречек, които при овладяване на топката ще излизат на предни позиции, така, че в даден момент може да видим и трима ясно изразени нападатели в полето на Партизан.


Очертава се равностоен двубой, с леко предимство на домакините, които ще имат невероятната подкрепа на своите фенове. Гостите ще се сблъскат с една фантастична атмосфера на стадиона в Белград и това според накланя леко везните в полза на Партизан.

Прогноза за: Партизан - Андерлехт 1:0

 


Останалите срещи са:

Залцбург - Апоел Тел Авив

Базел - Шериф

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153