Копенхаген - Порто: Търсете двоен шанс и малко голове в мача


Н. Гавазов

Копенхаген - Порто: Търсете двоен шанс и малко голове в мача

ФК Копенхаген - Порто
Стадион: "Паркен", Копенхаген
Дата: 22.11.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)


Копенхаген посреща Порто в мач от петия кръг на Шампионска лига и ще трябва да избегне загубата, за да запази живи шансовете си за класиране за плейофите. Съперник обаче е коравият и опитен Порто, който пък ще търси победата в опит да остане в битката за първото място в групата. Няма никакви съмнения, че датската столица ще бъде едно от най-горещите места в Европа във вторник вечер!

Копенхаген е на трето място в квартета с победа, две равенства и загуба в Лестър, което осигури на датчаните пет точки - с две по-малко от утрешния съперник, а това означава, че успех на датчаните ще ги изпрати на второ място в класирането. Едната добра новина е, че Копенхаген няма загуба в последните си пет мача в Европа, а другата е, че скандинавците ще завършат кампанията си на терена на абсолютния аутсайдер в групата, което предполага, че нещо може да бъде измъкнато в последния двубой.

Вече казахме, че Порто е втори в квартета. "Драконите" не успяха да спечелят домакинството си срещу Копенхеген на старта, а след това загубиха гостуването си на Лестър. Португалците обаче спечелиха последните си два мача, които бяха срещу аутсайдера Брюж, но това бяха минимални победи, а особено тази в Белгия бе съпроводена и с доза късмет. Така "драконите" заеха второто място в групата, на три точки след лидера Лестър. Във вътрешното първенство Порто е в серия от седем мача без загуба, но отборът не успя да вземе последните си две срещи и изостана на 5 точки от лидера Бенфика.

Копенхаген има пет мача срещу съперници от Португалия и има 3 загуби и 2 загуби. Статистиката на Порто е 3 победи, 3 равенства и 1 загуба срещу датски отбори.

Трудно може да говорим за фаворит в двубоя. Копенхаген е без загуба в последните си шест мача във всички състезания, но "драконите" имат много опит зад гърба си и вече показаха, че могат да излязат от тежка ситуация.

Най-добрият вариант за този мач изглежда игра с двоен шанс и очаквания, че няма да видим много голове в двубоя. Ако няма възможност за подобен ход, съветът ни е да опитаме с нулево равенство в мача.

Прогноза: Копенхаген - Порто 0:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

ФК Копенхаген:

26 октомври Ямербугт - ФК Копенхаген 1:6 (Купа на Дания)
30 октомври Мидтиланд - ФК Копенхаген 1:3 (Суперлига)
02 ноември ФК Копенхаген - Лестър 0:0 (Шампионска лига)
06 ноември ФК Копенхаген - Сьондерийске 4:0 (Суперлига)
18 ноември Олборг - ФК Копенхаген 1:2 (Суперлига)

Порто:

22 октомври Порто - Арука 3:0 (Суперлига)
29 октомври Витория Сетубал - Порто 0:0 (Суперлига)
02 ноември Порто - Брюж 1:0 (Шампионска лига)
06 ноември Порто - Бенфика 1:1 (Суперлига)
18 ноември Чавес - Порто 0:0 - 3:2 след дузпи (Купа на Португалия)


Досегашни срещи:

ФК Копенхаген - Порто

1 среща
0 победи за ФК Копенхаген
1 равенство
0 победи за Порто
Голова Разлика: 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
171