Байерн и Юнайтед винаги ще имат сметки за уреждане


.

Байерн и Юнайтед винаги ще имат сметки за уреждане

Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед
Стадион: "Алианц Арена", Мюнхен
Дата: 30.03.2010
Час: 21:45
Съдия: Франк де Блеекере (Белгия)


Датата 26 май 1999 завинаги ще свързва Байерн Мюнхен и Манчестър Юнайтед. В най-великия финал в историята на Шампионската лига “червените дяволи” измъкнаха трофея с 2 гола в допълнителните 3 минути. И въпреки, че през 2001 Байерн отстрани Юнайтед по пътя си към трофея едва ли някога раната от онази барселонска вечер ще зарасне. Сега жребият отново реши да събере тези да клуба и да припомни на хората за онези вече доста далечни времена.

Байерн Мюнхен е домакин в първата среща, но влиза в двубоя като аутсайдер поради силните игри на “червените дяволи” в последните няколко издания на Лигата.  На треньора Луис ван Гаал тази роля му харесва, защото знае, че разполага с достатъчно силен състав, който да даде отпор на английския шампион. В последните няколко мача Байерн показа колеблива форма редувайки победи и загуби. През уикенда Щутгарт нанесе поражение на баварците и ги прати на втора позиция на 2 точки зад Шалке 04. Двубоят срещу “кралскосините” е на 3 април на “Фелтинс Арена”, където преди седмица мюнхенци спечелиха след продължения за Купата на Германия и се класираха на финала.

Манчестър Юнайтед направи добра серия от победи в Англия и оглави Висшата лига 6 кръга преди края. “Червените дяволи” са само на точка пред Челси, когото посрещат през уикенда. Така само в рамките на седмица ще им се съберат три мача, от които може да зависи сезона. Сър Алекс обича такива предизвикателства, но дали момчетата му ще издържат на бясното темпо? НЯкой от тях получиха почивка при победата с 4:0 над Болтън. Добър резултат на “Алианц Арена” ще ги мотивира за щурм на две купи, но загуба може да се отрази много лошо преди срещата с Челси. Иначе подобно на Байерн и Юнайтед се справи с италиански тим на 1/8-финалите с тази разлика, че “червените дяволи” смазаха Милан, а баварците видяха зор срещу Фиорентина.

Луис ван Гаал има известни проблеми около състава. Най-сериозно е положението с Ариен Робен, който е под въпрос. Марио Гомес тренира отскоро със състава и дори да попадне в групата за мача едва ли ще започне като титуляр. Бастиян Швайнщайгер е наказан. В игра се завръща Мартин Демикелис.

Сър Алекс също е притеснен за състоянието на някои от звездите си. В Англия упорито се говори, че Уейн Рууни е с контузия в коляното, нещо което Фърги отрече. Отсъствието на головата машина срещу Болтън обаче показа, че той вече чувства умора. Рио Фърдинанд също е почувствал болки и подобнона Рууни не игра в събота. Аут са Андерсон, Харгрийвс и Оуен.

Този двубой е от т.нар. “тройни”. Байерн често пази най-доброто от себе си за най-големите мачове. Манчестър Юнайтед е по-добрият отбор в последните години, но “червените дяволи” не трябва да очакват да преодолеят Байерн с лекотата, с която удариха Милан. И двата тима ясно съзнават, че ¼-финалът вероятно е по-трудното препятствие по пътя към Мадрид от полуфинала, където съперник ще е победителят между Лион и Бордо. Крайно мотивирани от своите фенове на “Алианц Арена” немците ще вземат минимален успех, но дали ще изпълнят по-важната задача да не допускат гол?

Последни 5 изиграни срещи:

Байерн Мюнхен:

09 март Фиорентина - Байерн Мюнхен 3:2 (Шампионска лига)
13 март Байерн Мюнхен - Фрайбург 2:1 (Бундеслига)
20 март Айнтрахт - Байерн Мюнхен 2:1 (Бундеслига)
24 март Шалке 04 - Байерн Мюнхен 0:1 сл. прод. (Купа на Германия)
27 март Байерн Мюнхен - Щутгарт 1:2 (Бундеслига)

Манчестър Юнайтед:

06 март Уулвърхемптън - Манчестър Юнайтед 0:1 (Висша лига)
10 март Манчестър Юнайтед - Милан 4:0 (Шампионска лига)
14 март Манчестър Юнайтед - Фулъм 3:0 (Висша лига)
21 март Манчестър Юнайтед - Ливърпул 2:1 (Висша лига)
27 март Болтън - Манчестър Юнайтед 0:4 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Байерн Мюнхен - Манчестър Юнайтед

7 мача
3 победи за Байерн Мюнхен
1 равенство
2 победи за Манчестър Юнайтед
Голова Разлика: 4:3 за Байерн Мюнхен


Коефициенти от bet365:
Байерн Мюнхен - 3.10
Равен - 3.25
Манчестър Юнайтед - 2.37

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
221