Кейн: Ще се гордея, ако получа Златната обувка


Н. Гавазов

Кейн: Ще се гордея, ако получа Златната обувка

Капитанът на националния отбор на Англия Хари Кейн заяви, че ще бъде много горд, ако успее да спечели "Златната обувка" на Световното първенство по футбол. Англичанинът се отличи шест пъти на Мондиал 2018, като пет от попаденията бяха още на груповата фаза на турнира и реализира дузпа срещу Колумбия в осминафиналите на първенството.

В мача за третото място срещу Белгия нападателят на Тотнъм отново не успя да вкара. Впрочем, Ромелу Лукаку също не успя да вкара. А това означава, че Хари ще получи наградата за голмайстор на турнира, ако Килиан Мбапе и Антоан Гризман не направят по хеттрик във финала между Франция и Хърватия.

Кейн би се радвал на тази индивидуална награда, която, впрочем, няма да може лично да получи в Москва, защото Англия се прибра на Острова веднага след вчерашния мач с Белгия.

"Ако спечеля "Златната обувка", това ще е доказателство за това, че ние добре проведохме груповата фаза и вкарахме много голове. Разбира се, аз съм разстроен, че не мога да вкарам в последните няколко мача.

Понякога се получава, а понякога не. Но много ще се гордея, ако получа "Златната обувка".

  Сподели
406