Перишич: Труден мач, всички знаехме колко е голям залогът


Н. Гавазов

Перишич: Труден мач, всички знаехме колко е голям залогът

Полузащитникът на националния отбор на Хърватия Иван Перишич сподели мнение за победата над Англия с 2:1 в мач от полуфиналите на Мондиал 2018.

"Това бе труден мач. Всички знаеха колко е голям залогът. Полуфинал е много важно нещо за такава малка страна като Хърватия. Отначало губехме в скорост, но след като допуснахме гол, ние разбрахме, че трябва да направим нещо. Първият гол? Вкарахме го в ключов момент, когато доминирахме. Вторият гол е дуел. С Манджукич се оказахме на правилното място и в правилното време. Благодаря на всички, които дойдоха да ни подкрепят в Москва. Преди 20 години бях дете, стисках палци на Хърватия срещу Франция, но тогава даже не можех да мечтая, че ще играя за своята страна и ще вкарам важен гол.

Какво е това да играеш с Франция във финал? Даже не знам защо отидох там. Тогава имах проблеми в семейството, трудно ми е да си спомням за това. Но там научих френски и винаги ще си спомням с добро тази част от моя живот. Преди няколко дни говорих с майка си, тя ми каза, че мечтата и е Хърватия да играе с Франция на финал.

Кого мога да отделя? Ние видяхме на практика всички мачове на Франция в групата. Те играха толкова, колкото да излязат и нищо повече. Знаеха, че Белгия добре се защитава и добре контраатакува. Всичко очакваха класиране за Белгия, но Франция има добра защита. Впрочем, нашите играчи не са по-лоши", заяви Перишич.

  Сподели
441