Хърст: Саутгейт е като Сър Алф Рамзи


И. Ангелов

Хърст: Саутгейт е като Сър Алф Рамзи

Легендарният Сър Джоф Хърст сравни мениджъра на Англия Гарет Саутгейт със Сър Алф Рамзи, като изрази вярата си, че сегашният отбор на англичаните може да повтори постижението от 1966-та година със спечелването на Световната купа. В сряда вечер Англия ще играе полуфинал с Хърватия с реален шанс да достигне до втория финал в историята си.

Преди 52 години Хърст вкара хетрик на финала на Уембли срещу Западна Германия за единствения триумф на англичаните на Световно. Преди третия полуфинал на отбора в историята Хърст каза:

"Лидерът на върха е жизненоважен. Ние имахме страхотен мениджър с Алф Рамзи, който имаше страхотна система и избра отбор, който можеше да бъде успешен и имаше добри характери. Ние виждаме лидера в Гарет Саутгейт и той е много впечатляващ. Това доведе и отборен дух.

"Това е очевидно, с всичко, което казва, с начина, по който отборът празнува заедно. Не се виждат никакви лоши истории. На мястото, където сме днес, аз бих казал, категорично и ясно, че можем да я спечелим, без никакво съмнение."

  Сподели
505