Ериксон: Швеция няма Кейн, но е изключително силна


И. Ангелов

Ериксон: Швеция няма Кейн, но е изключително силна

Бившият наставник на Англия Свен-Горан Ериксон обяви, че "Трите лъва" ще срещнат изключително тежък съперник в четвърт-финалите на Световната купа срещу Швеция. Снощи Англия прогресира през осминафиналната фаза след първата си спечелена среща на дузпи в историята на Световни първенства. Ранглистата на ФИФА предполага, че англичаните са фаворити след като са класирани на 12-то място срещу 24-то за противника.

"Да вкараш на Швеция е изключително трудно. Те вече много пъти го доказаха. Ако Англия мисли, че ще има лесен мач в събота, това е грешка. Аз мисля, че те ще са много тежък противник. Англия има индивидуалните играчи, които правят специални неща. Кейн е един от тях, Стърлинг е друг, но когато ви казвам, че ще е трудно да бият Швеция, това е истината.

"В плейофите за Световното Италия не им вкара за 180 минути. Германия им вкара от пряк-свободен удар в края в шеста група. 

"Поздравления за Англия и Саутгейт. Беше страхотно да видим победа на Англия след дузпи. Психически те бяха много, много силни. Много се радвам за тях. Аз мисля, че Англия може да стигне много далеч в турнира. Те имат добри играчи и изглеждат много организирано. Те имат млади, гладни играчи. Видяхте вчера, бяха по-добрите и спечелиха."

Швеция ще играе без ключовия десен бек от Селтик Михаел Лустих срещу Англия, но Ериксон не отдаде значение на наказанието:

"Ако един е наказан, те ще имат друг играч и няма да видите разлика. Швеция няма Кейн, Стърлинг или Неймар. Те имат колектив. Работят изключително много."

Запитан дали ще подкрепя Англия в мача:

"Да, абсолютно. Аз все още се чувствам малко англичанин."

  Сподели
470