Петкович: Много е трудно да пробиеш шведите


Н. Гавазов

Петкович: Много е трудно да пробиеш шведите

Старши-треньорът на националния отбор на Швейцария Владимир Петкович сподели мнение за мача с Швеция от осминафиналите на Мондиал 2018, който тимът от алпийската държава загуби с 1:0.

"Разочарованието е голямо за всички. Искахме да направим повече, но сега трябва да поздравим националния на Швеция. Те направиха това, на което са свикнали. То бе достатъчно за сблъсъка с нас. Можеше да направим някои неща по-добре, но не показахме нивото, което трябваше за победа. Липсваше ни емоционален заряд. Никой не успя да даде импулс в последните минути на мача с Швеция. За нас тази задача се оказа непосилна.

Защо е толкова трудно да се играе срещу Швеция? Те не бяха разглеждани като фаворити нито в групата, нито в квалификациите за Световното, никой не ги забелязваше, но те през цялото време се движеха напред. Но всеки път доказваха, че са труден съперник. Много е трудно да бъдат пробити, когато се защитават. Искахме повече да играем по фланговете, но бяхме бавни през първото полувреме. Освен това имахме много неточни пасове.

Загуби за претърпявали и отбори като Бразилия и Франция, както и от други отбори. Ние показахме, че можем да се сражаваме. Швейцарския национален отбор се намира на добър път, но не винаги всичко се получава", заяви Петкович.

  Сподели
314