Белгия продължава напред след впечатляващ обрат срещу Япония


FUTBOL-TV

Белгия продължава напред след впечатляващ обрат срещу Япония

Белгия се наложи над Япония с 3:2 на "Ростов Арена" в шестия двубой от 1/8-финалите на Мондиал 2018. Тимът от Европа стигна до успеха, след като постигна пълен обрат от 0:2 до 3:2, при това с попадение в последната минута на добавеното време.

През първата част положения имаше и пред двете врати, но в крайна сметка всичко по-интересно се случи след почивката. Три минути след подновяването на играта Япония нанесе своя първи удар. Инуи подаде към Шибасаки, който изведе Харагучи зад отбраната. Вертонген бе излъган добре и не успя да попречи на халфа на японците, който стреля точно в далечния ъгъл - 1:0.

В 50-ата минута Мертенс намери добре Азар, който стреля без забавяне, но изстрелът му срещна гредата. Малко след това тимът от Азия стигна до втори гол. Кагава свали към Инуи, който нанесе страхотен удар от 25 метра, без да остави никакъв шанс на Куртоа - 2:0.

В 69-ата минута "Червените дяволи" стигнаха до малко случайно попадение. Вертонген от над 15 метра опита нещо като пас към далечната греда, но вместо това се получи параболичен удар, който прехвърли Кавашима и влезе в далечния горен ъгъл за 1:2. В 74-ата минута резервата Фелаини се извиси над всички и с глава засече центриране на Азар, пращайки топката във вратата на съперника - 2:2.

В добавеното време Япония бе близо до гола, но удар от фаул на Хонда бе майсторски отразен от Куртоа. В ответната атака Де Бройне напредна бързо и потърси подаване към Моние, който пропусна за Насер Шадли, за когото не бе проблем да прати топката във вратата на японците, фиксирайки крайния резултат.

Така Белгия продължава напред, като в следващата фаза ще се изправи срещу Бразилия.

  Сподели
501