Федерацията на Сенегал поиска промяна на правилата за класиране за плейофите


Н. Гавазов

Федерацията на Сенегал поиска промяна на правилата за класиране за плейофите

Футболната федерация на Сенегал отправи две писма до ФИФА, в които помоли да бъде преразгледано правилото за класиране за плейофите по критериите на феърплея.

Напомняме, че в края на груповата фаза на Мондиал 2018 националните отбори на Сенегал и Япония се оказаха с еднакви показатели, но азиатците продължиха напред, защото имаха по-малко жълти картони от африканския колектив. Японците дори престанаха да атакуват след 75-та минута в мача с Полша, за да не се промени статуквото, което ги облагодетелстваше.

"Федерацията на Сенегал е на мнение, че японският отбор в буквалния смисъл на думата престана да играе в мача с Полша, когато резултатите в двата мача ги устройваха. Ние сме шокирани от това, че треньорът на Япония не отрече този факт на конференцията. ФИФА трябва да наказва тези, които играят по този начин.

Футболната федерация на Сенегал изразява съжаление, че националният на Япония не се придържаше към принципите на феърплея, усещайки своята безнаказаност. В такива случаи правилото за количеството картони няма никакво значение", се казва в писмото на Федерацията на Сенегал.

  Сподели
532