Саутгейт: Ако пусна Кейн и някой му причини травма?


Н. Гавазов

Саутгейт: Ако пусна Кейн и някой му причини травма?

Старши-треньорът на националния отбор на Англия Гарет Саутгейт сподели мнение за последния мач от груповата фаза на Мондиал 2018 с Белгия, в който британците претърпяха поражение с 1:0, а също така отговори на въпрос, защо е оставил някои от основните играчи на пейката.

"Ако пусна Хари Кейн за десет минути и някой му причини травма? Това ще е нещо ужасно. Мисля, че феновете, които бяха на мача, ще ни разберат. Тази среща е добър опит за нас. Мисля, че положенията бяха поравно, но Белгия по-добре контролираше топката в центъра на терена.

Ние демонстрираме признаци на привлекателен футболен отбор, направихме го и сега. Млад и енергичен тим сме, действащ с желание. Белгия не случайно е трета в ранглистата, те имат опитни играчи. Ние сме реалисти, разбираме своето ниво и това къде се намираме. Извлякохме си важни уроци от този мач.

Калининград е много красив град. Нямахме много свободно време, но ни хареса където и да бяхме - в парка и стадиона. Доколкото знам, английските фенове също са във възторг. Не ни хареса само това, че загубихме.

Не победихме, но както казах, има много други фактори, които взех под внимание при определяне на стратегията. Не искахме да губим ключови играчи както Колумбия и Япония. Преди четири дни играхме в жега.

Дузпи практикуваме, ние имаме стратегия, която изпълняваме от март. Ще е късно, ако започнем да се готвим три дни преди плейофите. Психологически сме готови", заяви Саутгейт.

  Сподели
415